Index Vakbarát Hírportál

Mourinho a Bayernnek és a BVB-nek hízeleg

2019. április 10., szerda 12:10

José Mourinho szerint a Bayern München a nemzetközi futball egyik "óriása", de a portugál sztáredző csodálja a Borussia Dortmundnál zajló szakmai munkát is.

A jelenleg csapat nélküli, 56 éves tréner a Sport Bild című német napilap szerdai számában elismerően nyilatkozott Niko Kovacról, a Bundesligában címvédő és jelenleg is tabellaelső klub vezetőedzőjéről, akit már első találkozásukkor megkedvelt: "úgy éreztem, hogy sok  mindenben azonosan gondolkodunk, és kölcsönös tisztelettel viszonyulunk egymáshoz".

Mourinho elmondta, "őszintén reméli", hogy Kovac megtarthatja majd a müncheni posztját, mert "nagyon keményen dolgozott azért, hogy erre a szintre eljusson".

A Borussia Dortmundot is igyekezett magasztalni Mourinho, csodálja "azt is, hogy versenybe szállnak egy olyan óriással, mint a Bayern München."

"Teltházas stadionok, kiváló szervezés, nagyon jó taktikai húzások a legtöbb csapatnál, meglehetősen érdekesnek találom a Bundesligát"

- dicsérte az egész német futballt.

José Mourinho az FC Portóval nyert 2004-es Bajnokok Ligája-győzelem után dolgozott a Chelsea-nél, az Internazionalénál - amellyel szintén BL-t nyert - és a Real Madridnál, ebben az időszakban húsz trófeát nyert. Legutóbb a Manchester Unitedet irányította, onnan decemberben menesztették.

Az elmúlt hónapokban tévés szakértőként maradt a futball vérkeringésében, de már beszélt arról is, milyen feltélekkel térne vissza a kispadra. A nyáron szeretne újra munkába állni, legutóbb a Lyonnál emlegették. A Bundesligában még nem dolgozott. (MTI/Index)

Rovatok