Index Vakbarát Hírportál

Dárdai: Nyugdíjas vagyok, de éhen nem halnék

2019. április 14., vasárnap 18:57

Csapata zsinórban ötödik Bundesliga-veresége után még inkább veszélyben Dárdai Pál állása a Hertha BSC kispadján. A Hoffenheimben 2-0-ra elveszített meccs után az edző az Eurosport.de-nek nyilatkozott helyzetéről és a klubnál végzett munkájáról.

Ahogy mindig, Dárdai ezúttal sem adott mindennapi nyilatkozatot, amikor a jövőjéről kérdezték.

A futball nem a lételemem, játszottan én már eleget. Nyugdíjas vagyok, a lábam tönkrement, de azért nem halnék éhen. Kényszerből választottunk ilyen futballfilozófiát, a jelenlegi helyzetet el kell fogadnunk. Amúgy mindig is azt vallottam, ha én vagyok az, aki megállítja, vagy blokkolja a fejlődést, mondják meg nekem. Jó a kommunikációnk a menedzserrel és az elnökkel is, meglátjuk, merre vezet az utunk.

A menedzser a Hertha-igazgató Michael Preetz, Dárdai korábbi herthás csapattársa, akivel nem felhőtlen a viszonya.

Dárdai emlékeztetett rá, a Hertha nem egy topklub, és ezt nem szabad elfelejteni a mostani szituációban.

"Nem véletlenül mondom, hogy a Hertha egy fejlesztőklub. Óriási feladat van itt előttünk, de az elvárások is óriásiak. A fiatal játékosokat jól kell kezelni, és ha hibáznak, türelmesnek kell lenni velük."

A Hertha öt fordulóval a vége előtt 11. a Bundesligában, 14 ponttal az osztályozós hely fölött, azaz a kiesés egyáltalán nem fenyegeti, de az álmodott Európa Liga-indulás lehetetlen elvárás.

Rovatok