Index Vakbarát Hírportál

A bírót zaklatta az 5-1-es zakó után a PSG

2019. április 16., kedd 09:33

Nehezen dolgozta fel 2000 óta legnagyobb bajnoki vereségét a Paris Saint-Germain, Thomas Tuchel csapata vasárnap este 5-1-re kapott ki Lille-ben. 19 évvel ezelőtt a Sedan verte őket ugyanilyen arányban.

A zakónak a csalódáson kívül más hatása nincs, a PSG így is 17 ponttal vezeti a bajnokságot a Lille előtt, de a szupersztárok önérzetének nem tett jót a kudarc.

Annyira nem, hogy a bíróban rá is bukkantak a bűnbakra - derült ki az egyik francia tévécsatorna öltözőfolyosón forgatott felvételeiből.

Kylian Mbappé, aki percekkel korábban, még a pályán azt nyilatkozta, "nincs a csapatnak karaktere, és nem fordulhat elő még egyszer, hogy ilyen lélektelenül játsszunk", a tunnel végén megtalálta Benoit Bastien játékvezetőt.

"Ez a bíró vette el tőlünk a Ligakupát, elveszi a játékosainkat, mindent elvesz"

- morgott a francia futball jelenlegi legnagyobb sztárja.

Bastien volt az, aki januárban 3 büntetőt fújt a PSG ellen a Guingamppal játszott Ligakupa-mérkőzésükön, ami párizsi kieséssel ért véget - erre emlékeztette Tuchel a folyosón a PSG-elnök Al-Khelaifit.

"Van VAR, akkor miért nem használod? Magyarázd már el"

- kiabálta a bírónak Julian Draxler, akit a kapus Areola fogott le, hogy ne jusson közelebb Bastienhez.

A német támadó arra utalhatott, hogy csapattársát, Juan Bernatot a meccs első felében, 1-1-es állásnál állították ki, és videón nem csekkolta a faultot Bastien.

Több sérültjük volt a Lille-meccs előtt, nem játszhatott Neymar és Cavani, Tuchel edző többek között erre panaszkodott a sajtótájékoztatón.

A PSG nem csak Franciaország, de a világ leggazdagabb klubja is, olyan forrásokkal, amelyekről ellenfelei, főleg a hazaiak, nem is álmodhatnak. Övék például a világ két legdrágább igazolása, 2017 nyarán Nyemarért 222 millió eurót csengettek ki, egy év kölcsön után Mbappét 180 millió euróért szerezték meg végleg tavaly nyáron.

Rovatok