Index Vakbarát Hírportál

A Chelsea két perc alatt két gólt lőtt, de csak ikszelni tudott

2019. április 22., hétfő 23:41

A Chelsea 2-2-t játszott a Burnley-vel a Premier League 35. fordulójában. Egy hektikus negyedóra alatt minden fontos megtörtént.

Lőlap:

A Chelsea-nak elvileg nem nagyon szabadna hibáznia, ha Bajnokok Ligáját érő helyet akar magának a bajnokságban, de a 15. helyen álló Burnley elég nehéz helyzetbe hozta. 

A meccs első gólja már a 8. percben megszületett, egy szöglet után Jeff Henderson lőtt a 16-osról hatalmas kapásgólt. 

A Chelsea elég gyorsan válaszolt, a 12. percben Eden Hazard bolondította meg a kapu előtt a Burnley jobboldalát, hiába tömörült a védelem, az alapvonalról visszapasszolt, az üresen érkező Kanté pedig 11 méterről bevágta a labdát.

Két perccel később már a Chelsea-nél volt az előny, ezúttal a jobboldalon vezettek támadást. Higuaín forgatott meg egy védőt a 16-os sarkánál, majd egy kényszerítő után visszakapta a labdát és éles szögből bombázott kapuba, a felső lécről pattant be a lövés. 

A Burnley a 24. percben egyenlített. Egy szabadrúgás-kombináció végén Barnes fejelhetett közelről kapuba miután a Chelsea-védők elrontották a helyezkedést.

A Chelsea háromszor annyit birtokolta a labdát (76 illetve 24 százalék), és háromszor annyit is lőtt kapura (9 és 3 lövés), mint a Burnley, de a vendégcsapat kihúzta a döntetlennel.

Premier League, 35. forduló:

    vasárnap játszották:

    szombaton játszották:

Tabella?

Rovatok