Index Vakbarát Hírportál

A Citynél bokára mennek

2019. április 24., szerda 11:36

A szerda esti Manchester United-Manchester City városi Premier League-rangadó már a meccset felvezető sajtótájékoztatókon elkezdődött, a hazaiak edzője, Ole Gunnar Solskjaer betámadta Pep Guardiola embereit: szándékos, lábra menő taktikai faultokkal operálnak.

Fel kell készülnünk a nyomásukra, ha megvan a labda, fel kell készülnünk az aggressziójukra, mert bokára és sarokra mennek, rugdosnak, hogy ne hagyjanak gyors kontralehetőségeket nekünk. Kétségem sincs afelől, hogy így lesz, nézzék csak meg a meccseiket, rengeteg embert előre küldenek (támadni), így amint lehet, meg akarnak majd állítani minket.

Sőt, Solskjaer rátett még egy lapáttal, amikor azt mondta,

"a sárga lapokat sem kapják meg, ugye?

Rengeteg embert felküldenek, akik csak a labdára mennek, és véletlenül faultolnak. Egy-két érintéses passzokkal kell készülnünk erre, hogy ne hagyjunk nekik időt".


Guardiola kedd este visszautasította kollégéja felvetéseit, szerinte csak a játékvezetőt akarja nyomasztani Solskjaer.

"Természetesen ez az oka (a véleményének). Mi nem művelünk ilyesmit. Néha persze elkésünk, de ezért van a bíró, hogy kiossza a sárgákat vagy a pirosat, vagy ítéljen bármit.

Sosem mondtam olyat (a játékosaimnak), hogy büntessenek faultokkal. Soha"

- idézte az ESPN a City-edzőt.

Solskjaer állításait egyébként a statisztika is cáfolja: a City 288-szor követett el szabálytalanságot a PL-szezonban szemben a United 381 faultjával, 170-et az ellenfél térfelén, míg Solskjaer (december közepéig Mourinho) csapata 195-öt a másik térfélen. A City első a lapok alapján vezetett Fair Play-táblázaton, a United 19., utolsó előtti.

A szerda esti derbi rettentően fontos, különösen a Citynek, amely 2 ponttal a ligát vezető Liverpool mögött van a tabellán, viszont egy meccsel kevesebbet játszott. Ezt a hiányzó meccset pótolják most, és ha nem nyernek, ponthátrányba kerülnek a Poolhoz képest az utolsó három fordulóra, melyben mindkét csapatnak nyerhető meccseik vannak.

A United a BL-indulásért megy, ehhez negyedik helyen kell végeznie a bajnokságban, ami nem könnyű, de még elérhetőnek látszó cél. Persze csak ha verik a Cityt.

a

Rovatok