Index Vakbarát Hírportál

Iker Casillas mázlija, hogy edzésen lett rosszul

2019. május 2., csütörtök 14:28

Klubja, a Porto orvosa szerint szerencse a szerencsétlenségben, hogy a csapat kapusa, Iker Casillas az edzésen kapott szívrohamot szerdán.

Nelson Puga azt mondta: az edzőközpontban azonnal érkezett a segítség, rögtön ellátták a 37 éves játékost.

"Szerencsére hamar megvolt a diagnózis, és a folytatásban is minden rendben ment"

- mondta az orvos.

Casillas a portói kórházban szívkatéterezésen esett át, majd egy úgynevezett sztentet ültettek a szervezetébe.

Puga szerint nem lesz következményük a történteknek, de még korai a kapus sportolói pályafutásának folytatásáról találgatni.

"Most jól van, az állapota stabil. Visszatért a rá oly jellemző humora, nyugodt, vele vannak a családtagjai" - tájékoztatott, hozzátéve, hogy a futballista legalább szombatig kórházban marad.

Casillas a Real Madrid akadémiáján nevelkedett, karrierje nagy részét a Madridban töltötte: 1999 és 2015 között 721 mérkőzésen lépett pályára, öt bajnoki cím és három Bajnokok Ligája-győzelem részese volt. Ezen kívül a spanyol Szuperkupát négyszer, a Király Kupát és az európai szuperkupát kétszer-kétszer hódította el. Nála többször csak Raúl viselte a Real mezét, 733-szor. Casillas 2015 nyarán igazolt a Portóhoz, amellyel tavaly bajnok lett. A spanyol válogatottban 167-szer lépett pályára, 2008-ban és 2012-ben Európa-, 2010-ben világbajnokságot nyert a nemzeti csapattal. (MTI)

Rovatok