Index Vakbarát Hírportál

Neymar három meccs eltiltást kapott

2019. május 10., péntek 12:02

Három meccses eltiltást kapott Neymar, a Paris SG brazil csatára. A futballista a lelátón szenvedte végig, ahogy csapat 2-0-s előnyről, végül 11-esekkel elbukta a Rennes elleni francia kupadöntőt. A lelátóról kifelé menet egy szurkolóval került szóváltásba, akit meg is ütött . Állítólag a néző videofelvétel alapján azt kiabálta Neymarnak, hogy tanuljon meg játszani.

A szabályok szerint akár nyolcmeccses eltiltás is lehetett volna a vége, de valószínűleg a francia szövetség provokációnak vette, így a kiszabható öt meccsből lett végül három. Többen, így a francia klub német edzője is elítélte játékosa tettét.

Neymarra rájár a rúd, április végén a BL-től is három meccsre eltiltották, mert a Manchester United elleni meccs után kritizálta a bírókat. A játékvezetői stábról, a videóbíró használatára utalva azt írta: „Négy ember, aki semmit nem tud a futballról, és csak a lassításokat nézi”.

A Paris SG-nek ebben a szezonban még pont három bajnokija van. Így aztán Neymar idén már nem lép pályára a csapatában, az Angers és Reims elleni idegenbeli, illetve a Dijon elleni hazai találkozóról fog hiányozni.

A már hetek óta bajnok PSG az utolsó hét meccséből csak a Monaco elleni bajnokit nyerte meg.

Rovatok