Index Vakbarát Hírportál

Gulácsi Péter királycsináló lehet a Bundesligában

2019. május 11., szombat 17:59 | aznap frissítve

Az RB Lepzig 0-0-s döntetlent játszott a Bayern München ellen, a Bundesliga 33. fordulójában. Ezzel a bajorok előnye – mivel a Dortmund simán nyert – már csak két pont az utolsó forduló előtt.

A Bayern München tehát négypontos előnnyel várta a Bundesliga utolsó előtti fordulóját, de a harmadik helyen álló RB Leipzig vendége volt. A 99. Bundesliga-meccsén védő Gulácsi Péter, és a szintén magyar válogatott Willi Orban azonban alaposan megnehezítette a bajorok dolgát, aminek kezdőcsapatából Arjen Robben és Franck Ribéry is hiányzott.

A Bayern gyakorlatilag végigtámadta a meccset. Sokkal több helyzete volt, mint a Lipcsének, de nem jöttek a gólok. Gulácsi Péter többször is lehetetlen helyzetben mentette meg a csapatát. Egyszer pedig a videóbíró segített a Lipcsén.

A második félidőben egy lövés éppen a centikkel, de lesen álló Lewandowskit találta el, majd az akció végén Gorietzka talált be. Visszanézték, és érvénytelenítették a gólt.

A döntetlen azt jelenti, hogy a Bayern 75, a Dortmund 73 ponttal áll az utolsó forduló előtt. Komoly rangadók zárják majd a Bundesliga idei szezonját, hiszen a Bayern az Európa Liga elődöntőig jutó, jelenleg 6. helyen álló, akár a BL-t is elérő Eintracht Frankfurtot fogadja. A Dortmund pedig a negyedik helyen álló, szintén BL-re hajtó Mönchengladbach vendége lesz. Nagyon izgalmas lesz a végjáték.

Ebben a fordulóban (amiben az összes meccs azonos időben kezdődött) ez volt az egyetlen, amelyen nem esett gól. Az, hogy milyen izgalmasan alakul a bajnoki véghajrá, sokat mondó adat az, hogy a 2008–2009-es szezon óta most fordult elő először, hogy csak az utolsó forduló dönt a bajnoki címről.

A statisztikák kedvelőinek egy érdekesség: a Dortmund lett a Bundesliga történetének első csapata, amely a szezon minden hazai meccsén legalább két gólt rúgott. 13 győzelem, 2 döntetlen és 1 vereség a mérlege a Signal-Iduna-Parkban. A mai eredmények után a Nürnberg és a Hannover is kiesett az élvonalból.

 Bundesliga, 33. forduló

Vasárnap

Eintracht Frankfurt–Mainz

aaaaaa

Rovatok