Index Vakbarát Hírportál

Allegri: A legjobb döntés, hogy nem adtak még egy szezont a Juventusnál

2019. május 18., szombat 15:29

Pénteken váratlanul bejelentette a Juventus, hogy nem folytatja a csapattal sorban öt bajnoki címet nyerő Massimiliano Allegri a csapat kispadján, és a szezon végén felbontják 2020-ig érvényes szerződését. A csapat akkor nem indokolta döntését, ezt csak a szombaton 2-kor kezdődő sajtótájékoztatón tették meg, amin Allegri mellett a Juventus elnöke, Andrea Agnelli vett részt.

A sajtótájékoztatón kiderült, hogy semmi komoly ellentét nem állt a háttérben, Allegri nem kért sokéves szerződéshosszabbítást, a keret felforgatását sem akarta, sőt, az Ajax elleni BL-negyeddöntős kiesés után még arról egyeztettek Agnellivel, hogy ő folytathatja, ám sajtóhírek szerint az elnökségben ülő Pavel Nedved és Fabio Paratici változást kértek, részben amiatt, hogy bár a bajnokságban verhetetlen a Juventus, Európában két elbukott BL-döntő mellett nem jött a siker.

Az 51 éves Allegri hozzátette, hogy szerinte is a legjobb döntés, hogy más kezébe adják a Juventus irányítását, ugyanakkor sem ő, sem az elnök Agnelli nem beszélt arról, ki válthatja Allegrit a kispadon.

Az elnök a legnehezebben meghozott döntésének nevezte, hogy idő előtt elengedte Allegrit, de a klub sikere érdekében meg kellett ezt lépniük. „A döntés hosszan született meg, bizonyos dolgokkal szembenézve világos lett, hogy ez lesz a legjobb megoldás minden érintett számára” – mondta Agnelli.

A Juventus fordulókkal ezelőtt bebiztosította 35. bajnoki címét, vasárnap az Atalantát fogadják, majd az utolsó fordulóban a Sampdoria vendégei lesznek május 26-án.

Rovatok