Index Vakbarát Hírportál

Szívből jövő gesztus volt, hogy én vettem át a kupát

2019. május 19., vasárnap 11:17

Gareth Bale is triplázott a Real Madriddal a Bajnokok Ligájában, de neki nem sikerült az, ami Marozsán Dzsenifernek, amikor Cardiffban nyert, mert akkor a walesi szélső gól nélkül maradt. A Budapesten született Marozsánnak ellenben öt percre sem volt szüksége ahhoz, hogy az egész életében emlékezetes gólt belője.

„Olyan mint egy hollywoodi film, hogy már az ötödik percben ott álltam a kapu előtt és ünnepelhettem. Gyönyörű pillanat volt, és nagyon örülök neki. Egy döntőben mindenki gólt szeretne rúgni, nekem pedig úgy sikerült, alig kellett várni rá. A tavalyi sorozatban is lőttem gólt nekik, akkor a negyedöntőben a lyoni meccsen. Ezek szerint szeretek gólokat lőni a Barcelonának" – mondta a németekkel olimpiai bajnok, és az előző olimpiai fináléban is eredményes Marozsán.

Ezzel a negyedik BL-trófeáját szerezte meg, amivel a háromszoros győztes Puskás Ferencet megelőzte, és mint a meccs után mondta, ki tudja, nyerhet még egyet vagy kettőt. A példaképe, Cristiano Ronaldo ötszörös győztes, ám mivel ő még csak 27 éves, könnyen behozhatja.

Marozsán hetven jegyet szerzett a családjának - Bökönyben nőtt fel -, azt szerette volna, hogy aki számít, mindenki láthassa a sikerét.

Domináltuk a meccset, esélyük sem volt, brutális, hogy négy gólt lőttünk az első félidőben, minden helyzetünk bement, nagyon szép focit játszottunk, és megérdemeltük a vezetést. Szívből jövő gesztust tett a csapatkapitány nekem, mert azt mondta, azt akarja, hogy ha már én itthon vagyok, akkor én vigyem a trófeát a csapathoz. Így is lett. Örökre a szívemben marad ez az ünneplés."

Marozsán az M4 kamerái előtt el is sírta magát, már a meccs előtt érezte, hogy tele lesz érzelmekkel a szombat esti finálé.

A Barcelona egyébként pénteken külön gyakorolta, hogyan kell a beadások ellen védekezni, mégis négy beadásból négy gólt kaptak.

Rovatok