Index Vakbarát Hírportál

Tízezer forint lesz a legolcsóbb jegy a budapesti futball-Eb-re

2019. május 19., vasárnap 13:08

Harminc euróba, vagyis körülbelül tízezer forintba kerülnek a legolcsóbb jegyek a jövő nyári futball-Európa-bajnokság budapesti mérkőzésére, az értékesítés június 12-én kezdődik, írja az MTI.

Az európai szövetség (UEFA) vasárnap hozta nyilvánosságra a belépők értékesítésére vonatkozó szabályzatát és a jegyárakat. Minden helyszín számára három kategóriát határoztak meg. A három budapesti csoportmérkőzésre és az egy nyolcaddöntőre 30, 75 és 125 euróért lehet majd jegyeket vásárolni. Ezek egyébként az egész Eb-t tekintve is a legolcsóbb árak, Budapesten kívül Bakuban és Bukaresten ugyanez a díjszabás.

A jegyárak városonként eltérőek lesznek, és természetesen az sem mindegy, hogy az Eb melyik fázisában vagyunk. Az elődöntőknél 595, a döntőnél 945 eurós a legmagasabb jegyár.

Az Európa-bajnokságok hatvanadik évfordulója alkalmából különleges keretek között, 12 városban rendezik a 24 válogatottat 51 mérkőzését.

Az UEFA vasárnapi bejelentése szerint összesen körülbelül két és fél millió belépő lesz elérhető a szurkolók számára, ami rekordot jelent. Az értékesítés első szakaszában - amely június 12-től július 12-ig tart - másfél millió belépő válik elérhetővé.

A második fázisban további egymillió jegy lesz kapható a tornára kvalifikált csapatok szurkolói számára. Ezeket a jegyeket a november 30-án sorra kerülő sorsolás után kezdik árulni. Az utolsó szakasz jövő áprilisban kezdődik, miután március 26. és 31. között a pótselejtezőkön eldől, melyik négy csapattal válik teljessé a mezőny.

Jegyeket kizárólag az euro2020.com/tickets oldalon lehet igényelni. Ezen az internetes felületen a szurkolóknak jegyeladásra is lehetőségük lesz, vagyis biztonságosan vásárolhatnak másoktól, az eladók pedig garanciát kapnak, hogy minden esetben hozzájutnak a pénzükhöz.

Rovatok