Index Vakbarát Hírportál

Háromszor többet fog keresni Felcsúton, mint a román élvonalban

2019. május 21., kedd 19:03

Egy ideje már szinte kész tényként kezelte a sajtó a román élvonalban játszó Fülöp Lóránd Felcsútra igazolását. A játékossal készült interjú szerint a Botosani 21 éves csatára a napokban tényleg a magyar klub játékosa lett. Fülöp a marosvásárhelyi Népújságnak adott hétfői interjújában elmondta, hogy már aláírták a szerződét, ám a hivatalos bemutatására csak június 15-én kerül majd sor.

A román U21-es válogatott játékos iránt több magyar klub is érdeklődött, ám Fülöp szerint a felcsútiak tették a legjobb, legkonkrétabb ajánlatot, mind neki, mind a klubjának. Az interjú szerint a korábbi sajtóértesükhez képest lényegesen többet fizetett a játékosért a Felcsút.

Az eddig ismert 400 ezer euró helyett 700 ezer euro – azaz mintegy 240 millió forint – volt a csatár ára.

Amellett, hogy a felcsúti infrastruktúra, illetve Budapest közelsége is nagyon vonzó volt, Fülöp nem csinált titkot belőle, hogy anyagilag is sokkal jobban jár új klubjában. Az újságíró kérdésére, hogy többet keres-e majd új klubjában, a játékos azt mondta.

Igen, szerintem jónak mondható az ajánlat. A szerződés értelmében háromszor többet fogok keresni, mint Botoşani-ban...

A bajnokságban 8 gólt szerző, a szezont a Botosani házi gólkirályaként záró csatár arról is beszélt, hogy beválogattták a nyári, olaszországi U21-es Eb-re készülő román korosztályos csapat bő keretébe, amit hatalmas lehetőségnek tart.

"Mindenképpen szeretnék ott lenni az Olaszországban tartandó döntő tornán, ahol mindent megtennék, hogy a román U21-es válogatottban is bizonyítsak" – mondta Fülöp, akinek kapcsán megkerülhetetlen kérdés – mind román, mind magyar részről –, hogy melyik nagyválogatottat választaná. 

A játékos szerint azonban ez a kérdés még nem időszerű – "Erről még korai beszélni. Egyelőre a román válogatottól kaptam esélyt, s el is fogadtam. Játékommal pedig bizonyítani szeretném, hogy megérdemeltem a behívót".

Rovatok