Index Vakbarát Hírportál

Azt várom, Dzsudzsák jelenti majd a különbséget

2019. május 21., kedd 10:19

Az M4 Sport vendége volt a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi. Csapata június nyolcadikán Azerbajdzsánban lép pályára, három nap múlva Walest fogadja Budapesten.

Az idő rövidsége miatt mindkét Eb-selejtezőre egyszerre kell készülnie. Az MLSZ-elnök Csányi Sándor szerint a két meccsen hat pontot kell szerezni.

"A bakui a három pontért nagyon jól kell játszanunk, nagyon koncentráltan kell pályára lépnünk és harcolnunk kell" - jelentette ki Rossi.

Abban bízik, hogy Dzsudzsák Balázs lesz majd a mérleg nyelve. Az Emirátusok bajnoksága már május elsején befejeződött, ezért a századik válogatottságát a horvátok elleni győzelemmel ünneplő szélső már két hete nincs játékban.

"Korábban nagyon sokat szenvedett, amikor nem hívtam meg, de ugye követnem kellett azokat a szabályokat, amelyeket meghoztam. Számomra ő az egyetlen játékos, hangsúlyozom, az egyetlen játékos a keretben jelen pillanatban, akinél már kizárólag a válogatott élvez prioritást"

- indokolta meg most Rossi, miért tervez a csapatkapitánnyal.

Az olasz szakvezető elmondta azt is, hogy még nem értek el semmit, de legalább már nem temetői hangulat fogadja a csapatot, mint tavaly szeptemberben, amikor az első meccsére készült Finnországban.

Rovatok