Index Vakbarát Hírportál

Két berlini klub lehet jövőre a Bundesligában

2019. május 23., csütörtök 22:31 | aznap frissítve

Meglepetésre a Bundesliga 16. helyén végzett VfB Stuttgart 2-2-öt játszott a másodosztály harmadikja, az Union Berlin ellen a Bundesliga osztályozóján. A hazaik kétszer is vezettek, de az Union kétszer is egyenlíteni tudott.

A Stuttgart két ragyogó szóló végén szerzett pedig gólt. A 42. percben a görög Anasztiosz Doniszcikázott végig a teljes berlini védelmen, még hozzáérni se nagyon tudtak. Jól passzolt be, Gentner pedig bevágta.

Még a gól lehetett a fejekben, amikor a középkezdés után egyből egyenlített az Union Berlin. Egy hosszú előreívelést Andersson csúsztatott meg, Abdullahi ragyogóan emelte át a védőt, és a lepattanót kapásból bevágta.

A második félidőben csak hat percet kellett várni az újabb hazai gólra. Ezúttal Gómez indult a saját térfeléről, ellenállhatatlanul vezette be a 16-os belülre, majd lőtt. Nagy szerencséje volt, mert az elé becsúszó védő fején változtatott irányt a labda.

De a berlini csapatot ez a gól sem törte meg. A 68. percben Trimmel szögletét Marvin Fischer fanasztikusan fejelte a hosszú sarokba.

Ezzel óriási lehetőséget szalasztott el a Stuttgart, ami még nagy bajba is kerülhet. Jövő hétfőn a berlini Stadion An der Alten Föstereiben az Union Berlin története során először juthat fel az élvonalba, és lenne ismét két berlini klub az élvonalban, a Herthával. A Stuttgart, ami 1963 óta csak kétszer nem szerepelt az élvonalban, 2017 után ismét búcsúzhat.

Rovatok