Index Vakbarát Hírportál

Ennél elmebetegebb fél percet futballpályán nem gyakran látni

2019. május 27., hétfő 22:37

Az argentin másodosztályú futballbajnokság rájátszásában rendezett vasárnap esti Almagro-Central Cordoba mérkőzés játékvezetőjének hosszú éjszakája lehetett, ha mindent beleírt a jelentésbe, ami az alább látható fél percben történt a pályán.

Az élvonalba való feljutásról döntő egyenes kieséses szakasz elődöntőjében olyan párját ritkító intenzítással aprították egymást a felek, hogy még számolni is nehéz a súlyos szabálytalanságokat. Majd ezt még sikerült megtoldani egy oltári szimulálással, amikor a játékos próbálta meg eladni, hogy a bíró lekönyökölte. Aztán a kiállított futballista megőrült, úgy kellett lefogni, hogy ne verje meg a játékvezetőt, mígnem minden átmenet nélkül hirtelen magába szállt, és sírva rogyott a gyepre. Még az ellenféltől is volt, aki vigasztalta.

Az már szinte szóra sem érdemes, hogy mindezek után a kiállított csapata kapott szabadrúgást, amiből az Almagro a történtek megkoronázásaként ki is egyenlített egy potyának nevezhető góllal.

Végül mégis az első mérkőzést hazai pályán 2-1-re nyerő vendégek jutottak be a sorozat döntőjébe, mivel a hazai csapat emberhátrányban játszva már nem tudott újabb gólt lőni. Nem úgy a cordobai Javier Rossi, akinek utolsó perces emelésével végül idegenben is 2-1-es Cordoba-siker született.

Ha pedig valakinek még mindig maradt volna igénye egy kis izgalomra, az megtekintheti miként csattant ijesztően nagyot a pályáról kilökött cordobai Nahuel Lujan a lelátó betonlépcsőjén. Bár a látottak alapján Lujan akár ott is maradhatott volna, szerencsére a beszámolók szerint egy kisebb térdsérüléssel megúszta az esetet.

Rovatok