Index Vakbarát Hírportál

A fault, amihez nem kellett a videóbíró

2019. június 21., péntek 08:18

Küzdelmes meccset játszott csütörtök este a feljutásért a Deportivo a Mallorcával La Corunában, az osztályozó első meccsét a hazaiak nyerték 2-0-ra, és közel kerültek az első osztályhoz.

Fede Cartabia a 37. percben pengés szabadrúgásgóllal szerzett vezetést, alig négy perc múlva emberelőnybe került csapata. Társa, Bergantinos, az ellenféltől Pedraza csúszott rá egy gazdátlan labdára a középpályán, előbbi elérte, utóbbi hajszállal lemaradt róla, viszont a mozdulatát már nem tudta kontrollálni, és arcon talpalta a deportivóst.

Federico Cartabia Deportivo vs Mallorca 1-0 Freekick goal

Nagyon gyors és szerencsétlen ütközés volt, azonnal lehetett látni, hogy Pedraza sérülést okozott. Jöttek az orvosok, ellátták a sérültet, akinek szájából ömlött a vér. Pedrazát kiállították.

Bergantinost le kellett cserélni, száját fogva, véres arccal, hordágyon hagyta el a pályát.

A szünet után a Depor emberelőnyben begyűrte a Mallorcát, és a 80. percben megszerezte a második gólt is. Bár lehet, hogy a labda nem volt bent teljesen: Quique húzta ollós mozdulattal kapura a labdát, a kapus még belekapott, majd egy pattanás után egy védő a vonalról kivágta. A partjelző, bár nem állt vonalban, magabiztosan állította, hogy a labda bent volt, így a játékvezető megadta a gólt.

DEPORTIVO vs MALLORCA 2-0 Quique gol

A felvételek alapján egyébként valószínűleg tényleg bent volt. Elkelt volna a gólkamera és a videóbíró, de a spanyol másodosztályban még egyik sincs. Amilyen egyértelmű volt Pedraza kiállítása videó nélkül is, a gólon majdnem annyira lehet vitatkozni.

A visszavágót - amin Pedraza eltiltását tölti majd -, vasárnap este 9-től játsszák Mallorcán, a párharc győztese felkerül a La Ligába.

UPDATE: Az AS.com számolt be róla, hogy Bergantinos az éjszakát kórházban töltötte, miután

70 öltéssel összevarrták az alsó ajkát.

Péntek délelőtt viszont már haza is engedték, sőt az újságnak nyilatkozott is: "Fáj a szám, pláne, ha beszélek vagy eszek, de semmi komolyabb, a fogaim épen maradtak".

Rovatok