Index Vakbarát Hírportál

Drámai meccsen ejtették ki a brazilokat a női futball-vb-n

2019. június 24., hétfő 11:27

Hosszabbításban szerzett góllal 2-1-re verte Franciaország Brazíliát a női futball-világbajnokság nyolcaddöntőjében. A meccs közben több vitatott ítélet is született, a videóbírót is használták.

A mérkőzés 24. percében a francia Valérie Gauvin önfeláldozóan vetődött fejelni, és a kapuba is juttatta a labdát. A gólt azonban nem adták meg, mert videóbírózás után úgy látták, hogy a francia játékos támadta Bárbara kapust.

Az 52. percben megint Gauvin talált be, jó ütemben csúszott be egy keresztlabdára, és ezzel vezetett Franciaország 1-0-ra.

A brazilok három perc múlva közel jártak az egyenlítéshez, a felső lécet találták el, majd a 63. percben a kapuba lőttek. A partjelző lest jelzett, de újra elővették a VAR-t, amivel szabályosnak látták a gólt, 1-1 lett, és a rendes játékidőben már nem esett több gólt.

A hosszabbításban a brazilok kerültek először nagy helyzetbe, a 105. percben Debinha kapuson is átmenő lövését tisztázta a gólvonal előtt Mbock Bathy. A franciák a fordulás után nem sokkal szerezték meg a győztes gólt, egy messziről beívelt szabadrúgásra Henry futott be a védők mögé, és az ötösről bekotorta a labdát.

A franciák a negyeddöntőben a spanyol–amerikai párharc győztesével játszanak.

Rovatok