Index Vakbarát Hírportál

Lebontják a San Sirót, új stadiont kap a Milan és az Inter

2019. június 24., hétfő 13:00

Lebontják az Internazionale és az AC Milan közös stadionját, és helyette egy újat építenek, derült ki a 2026-os téli olimpia pályázóinak prezentációján.

A téli olimpiára Svédországból Stockholm, Olaszországból pedig Milánó Cortinával közösen pályázik. Az olasz delegáció tagja az AC Milan és az Internazionale elnöke is, Paolo Scaroni és Alessandro Antonello, mindketten megerősítették a prezentáción, hogy új stadiont építenek. írja az ANSA.it.

„Egy új San Sirót építünk a régi mellett, ugyanazon a területen. A régi stadiont lebontjuk, és a helyére új épületek kerülnek" – mondta Scaroni. Antonello elmondta, hogy teljes egyetértésben teszik mindezt. A Gazzetta dello Sport szerint az Inter volt a kezdeményező fél.

Arról egyelőre nem beszéltek, hogy mindez mikor valósul meg. A 90min.com szerint az önkormányzati engedélyeken múlik az építkezés, legkorábban a következő szezon végén állhatnak neki a munkálatoknak. Az ötlet egybevág az olasz belügyminiszter, Matteo Salvini tervével, ami minden olasz nagyvárosba új stadiont építtetne.

A 80 ezer fős San Sirót 1926-ban adták át, azóta több nagyobb felújításon is átesett, a legutóbbi 2015-16-ban volt. A stadion a Milan és az Inter otthona, de az olasz válogatott is szokott benne játszani. 1934-ben és 1990-ben világbajnoki meccseknek adott otthont, míg 1980-ban Európa-bajnoki meccseket játszottak benne.

Rovatok