Index Vakbarát Hírportál

Az európai kupaszezon első gólja rögtön eldöntötte az első BL-selejtezőt

2019. június 25., kedd 18:42

A kedd délutáni Santa Coloma-Tre Penne mérkőzéssel megkezdődött az európai kupaszezon. Az andorrai és a san marinói csapat párharcát a labdarúgó Bajnokok Ligája-előselejtezőjének első elődöntőjében rendezték a minitornának helyt adó Pristinában.

A mérkőzésen az esélyesebbnek tartott andorrai Santa Coloma egygólos győzelmet aratott, a nyáron az Auckland Citytől - azaz Új-Zélandról - igazolt Javier "Camochu" Lopez Iglesias góljával.

A 30 éves spanyol találata finoman szólva sem volt valami szép, ellenben annál többet ért mivel a pénteki döntőbe repítette az andorraiakat. Arról már nem is beszélve, hogy esztétikai megfontolásoktól teljesen függetlenül ez volt az európai kupaszezon első gólja.

A másik, esti elődöntőben a koszovói Feronikeli a gibraltári Lincoln Red Imps együttesével találkozott. A hazai környezetben játszó koszóvói csapat 1-0-ra verte a gibraltári ellenfelét, így bejutott pénteki döntőbe, amelynek győztese a BL-selejtezők első fordulójába kerül, a többi három klub az Európa-liga selejtezőjének második körében folytathatja nemzetközi kupaszereplését.

Bajnokok Ligája-előselejtező, elődöntő:

Rovatok