Index Vakbarát Hírportál

Megszabadult a legrosszabb igazolásától a Barcelona

2019. június 26., szerda 11:54

Az Everton végleg szerződtette André Gomest az FC Barcelonától, miután a futballista az elmúlt idényben már kölcsönben játszott Angliában. A 25 éves portugál középpályásért 25 millió eurót fizetett a liverpooli klub, a játékos öt évre írt alá.

Tisztában vagyok azzal, hogy a klub komoly erőfeszítéseket tett a megszerzésemért, nagyon örülök és hálás vagyok ezért

- kommentálta átigazolását a 29-szeres válogatott Európa-bajnok.

André Gomes a Benficában kezdte pályafutását, majd a Valenciában játszott, 2016-ban került a Barcelonához, de ott nem vált alapemberré. Sőt, első éve után a drukkerek a leggyengébb igazolásnak választották, és a második szezonja sem lett jobb. Kínjairól maga is beszélt, elismerte, hogy nem tudta felvenni a tempót.

A Barca kedden nyélbe ütött még egy üzletet, cserekapusát, Jesper Cillessent három szezon után a Valenciának adta el. Vele elégedettek voltak, nagyon is, de belátták, túl jó ahhoz, hogy a padon üljön, így elengedték.

A hollandért nagyjából 30 millió eurót kaptak, aminek nagyrészét épp a Valenciának fogják kifizetni új cserekapusukért, a brazil Netóért.

De csak július 1-je után, ugyanis addigra kell rendbe tenniük a klub pénzügyi mérlegét, hogy megfeleljenek a piaci Fair Play-nek.

Hétfőn még 60 millió euró hiányzott ehhez, mivel azóta Marc Cardonát is eladták 2,5 millió euróért az Osasunának, kvázi be is jött az összeg. Cardona az Eibarban szerepelt kölcsönben a legutóbbi idényben.

A Barcelona a jövő hónapban kezdhet igazolni, képben van Neymar és Antoine Griezmann is, a brazil az első számú jelölt az erősítésre. (Index/MTI)

Rovatok