Index Vakbarát Hírportál

Rooney meglőtte élete egyik legnagyobb, de biztosan legtávolabbi gólját

2019. június 27., csütörtök 09:31

Emlékezetes gólokban gazdag pályafutása egyik legbravúrosabb, egyben minden bizonnyal legtávolabbról szerzett gólját lőtte Wayne Rooney a magyar idő szerint csütörtök hajnali DC United-Orlando mérkőzésen, az észak-amerikai profi bajnokságban (MLS).

A Manchester United volt klasszisa 2018 nyarán igazolt Amerikába, és a váltás nagyon bejött az angliai robotolásba már belefáradó, karrierje vége felé tartó sztárnak. Rooney hatalmas kedvvel játszik a DC Unitedben, lövi a gólokat, adja a gólpasszokat és igazi vezére a csapatnak, amely jelenleg a harmadik helyen áll a divíziójában. Amikor a játékos tavaly nyáron megérkezett, utolsók voltak.

Rooney az Orlandónak lőtt góljával tovább építette nimbuszát az amerikai szurkolók körében. A mérkőzés 10. percében esett találat előtt a felhúzódó vendégcsapat egyik hátsó embere eladta a labdát, mélyen a Washington térfelén. Ráadásul a labda pont Rooney elé pattant, aki rögtön észre vette, hogy nagyon kint áll az orlandói kapus, ezért maga elé engedte a labdát, és egyből ráemelte, noha vagy 65-70 méterre tartózkodott ekkor az ellenfél kapujától. 

Persze a kapus egy kicsit benne volt, de a csatár meglátása, az igazítás nélküli megoldás és a lövés kivitelezése egyaránt kivételes volt.

A mérkőzésen több gól nem esett, így a washingtoni csapat Rooney hétmérföldes góljával 1-0-ra megnyerte a mérkőzést.

Rooney pályafutása korábban két emlékezetesen távoli gólt hozott, érdekes módon mindkettőt a West Hamnek lőtte, egyet még az Evertonban játszva pályája legelején, egyet pedig a Manchester Unitedben. Előbbit lőtte messzebbről, de az is vagy 10 méterrel közelebb volt, mint az Orlandónak emelt gólja. 

Rovatok