Index Vakbarát Hírportál

Messi: A bíró ránk csapta az ajtót

2019. július 3., szerda 11:26

Nagyon jó meccs volt szerda hajnalban a brazil-argentin elődöntő a Copa Americán, 2-0 lett, de az eredmény nem tükrözi, mennyire szoros is volt. Brazília korai vezetése után a 70. percig az 1-1-hez volt közelebb a rangadó, de akkor egy kontrával a rendező ország csapata eldöntötte a továbbjutást.

Az argentinok két kapufáig jutottak, hosszú idő után végre remekül futballoztak, de túl sok helyzetet hagytak ki.

Messi jól játszott, magasan a legjobban eddig a tornán, a második kapufát ő rúgta. 32 éves koráig a bírókkal nem igazán foglalkozott, de most az ecuadori Roddy Zambranót rendesen lehordta a lefújás után:

A bírók fáradhatatlanul hozták a hülye döntéseket ezen a Copán, nem kértek a videóbíróból. Hihetetlen. Egész meccsen ez volt, végig baromságokat fújtak. Erre nincs mentség, ki kell vizsgálni. Reméljük, a szövetség tesz valamit az effajta bírók ellen. Mi mindent megtettünk, hogy továbbjussunk, de a bíró ránk csapta az ajtót.

Egy brazil-argentinon egyik csapat se fogja vissza magát, ami tény, hogy

a brazilok két sárgát kaptak, az argentinok hatot,

miközben utóbbi csapat támadott sokkal többet. A realos Casemiro első három faultja egyértelműen taktikai jellegű, azaz szándékos volt az első félidőben, kettő erősen sárgának tűnt, ennek ellenére lehozta a 90 percet lap nélkül. Zambrano a videóbírót valóban nem használta egyszer sem.

Az argentin kapitány, Lionel Scaloni - az új szabályok szerint - szintén sárgát kapott a bírótól - ez volt a 7. lapjuk -, ő sem tudta megállni, hogy ne szóljon be.

"Nem tetszett a bíró, pedig általában nem kommentálom őket. Nem hinném, hogy kvalifikált volt egy ekkora meccsre. Ha egy középpályásnak már van sárgája, az mindent megváltoztat. Sok kis apró részleten kezdett elcsúszni az egyensúly a bírói döntések miatt" - idézte az edzőt az ESPN.

Messi már azon is filozofált, hogy a bírókérdést úgysem fogják megoldani, de inkább az értékelhető teljesítményükre koncentrált.

"Nem hiszem, hogy bármi is történik, mert Brazília irányít mindent, szóval komplikált ez az egész. De nem hinném, hogy szégyenkeznünk kéne bármiért, nem jött össze, balszerencsénk volt. Amiatt dühít, mert

nagyszerű meccset játszottunk, odatettük magunkat. Nem így kellett volna végződnie, mert nem ők voltak a jobbak.

Remélem, otthon tiszteletet kapunk, nem kritikát, hagyják békén a csapatot, hagyják fejlődni."

Jövőre Argentína Kolumbiával közösen rendezi a Copa Americát, a Barcelona-sztár már erősen afelé kacsingat: "Mindig van valami új a nap alatt. Nagyon jól kijövök ezzel a társasággal, és ha bárhogy tudok, segítek nekik. Remek ez a brigád, és fejlődik, ha csatlakozhatok hozzájuk, megteszem."

Argentína szombaton a második elődöntő, a Chile-Peru vesztesével játszik a harmadik helyért, Brazília vasárnap a győztesével döntőzik.

(Borítókép: Lionel Messi, Rodrigo De Paul és Leandro Paredes beszélnek Roddy Zambrano bíróval a Brazil - Argentin Copa America elődöntőn 2019. július 2-án. Fotó: Herny Romero / Reuters)

Rovatok