Index Vakbarát Hírportál

Első labdaérintéses öngól és bizarr büntető az Afrika-kupán

2019. július 8., hétfő 23:55

Tizenegyespárbaj után lett meg a 2019-es Afrika-kupa negyeddöntőjének nyolcadik tagja, Tunézia 1-1-es döntetlen után, 5-4-re megnyert büntetőpárbajjal ejtette ki Ghánát a hétfői nyolcaddöntőben.

Pedig a 90. perc legelején még sima továbbjutásra állt Tunézia, ami picit az időhúzás miatt is cserélt egyet a hajrában: Rami Bedui érkezett a tunéziai vezetőgólt szerző Jászin Heniszi helyére. Bedui villámgyorsan, első labdaérintéséből gólt is szerzett, csak hogy az öngól lett, ugyanis egy ghánai felívelés után saját kapujába fejelt védhetetlen ívben.

A 90. perc után jött öngóllal lett hosszabbítás, amiben nem esett gól, így jöhettek a büntetők.

Itt a társak megmentették Beduit. A tunéziai kapus hárított egy tizenegyest, a többiek pedig hiba nélkül lőttek 11 méterről, így 5-4-re nyerték a büntetőpárbajt, és bejutottak a legjobb nyolc közé. Az utolsó tunéziai büntető egyébként meglehetősen bizarra sikerült, Naim Szliti előbb beijesztette a kapust, majd a jobb sarok felé gurított úgy, hogy a ghánai Richard Ofori csak nézte a mellette kapuba tartó, gyenge lövést.

A korábbi hétfői meccsen Elefántcsontpart 1-0-ra verte Wilfried Zaha góljával Malit.

A negyeddöntőben Szenegál-Benin, Nigéria-Dél-Afrika, Elefántcsontpart-Algéria és Madagaszkár-Tunézia párharcokat rendeznek.

Rovatok