Index Vakbarát Hírportál

Tite: Messinek több tiszteletet kéne mutatnia

2019. július 8., hétfő 10:41 | aznap frissítve

Brazília vasárnap 3-1–re verte Perut a Copa América döntőjében, így tizenkét év után nyerték meg ismét a dél-amerikai tornát. A brazil szövetségi kapitány a győzelem után Messi hétvégi nyilatkozatára reagálva arról beszélt, hogy az argentinok sztárjának több tiszteletet kéne mutatnia – írja a Goal.com.

Messi a hétvégén arról beszélt, hogy a Copa América szervezői korruptak, a torna egyértelműen a brazilok felé lejt, a Chile elleni bronzmeccsen pedig azért állították ki őt, mert ezt a véleményét nem is rejtette véka alá. Tite a vasárnap esti meccs után ezzel kapcsolatban arról beszélt, hogy nagyon nagyra tartja az argentint, de meg kell tanulnia elfogadni a vereséget.

Több meccsünkön is sújtottak minket kedvezőtlen játékvezetői döntések, az argentinok ellen pedig végig becsületesen játszottunk, ezt őszintén tudom mondani. Messi szavai a hírneve miatt hatalmas nyomást helyeztek ránk.

– mondta a brazil szövetségi kapitány, aki azt ugyanakkor elismerte, hogy Messinek legfeljebb egy sárgát kellett volna kapnia a bronzmeccsen, mert egyértelműen Medel volt az agresszor.

A brazilok középpályását, Casemirót is kérdezték az üggyel kapcsolatban, ő azonban annyit mondott, hogy mindenki azt mond amit akar, ő pedig nem akar belefolyni ebbe, mert elég bonyolult kérdésről van szó. A torna legjobbjának választott Dani Alvesnek ugyanakkor volt véleménye, ő arról beszélt, hogy nem ért egyet Messivel, mert keményen megdolgoztak azért, hogy bajnokok legyenek.

A a FOX Sports értesülései szerint egyébként az argentin szövetség annak a lehetőségét is vizsgálta, hogy az argentin válogatott a jövőben a Nemzetek Ligájában játsszon, sőt, felmerült, hogy az UEFA meghívta őket a tornára, de a szövetség kategorikusan cáfolta az egyébként is elég furcsán hangzó elméletet.

Nem ez volt egyébként az egyetlen érdekesség a meccs után: a brazil csapat láthatóan mindent megtett, hogy ignorálja a brazil elnököt, Jair Bolsonarót, a közönség pedig ki is fütyülte az elnököt a meccs utáni díjátadó alatt.

Rovatok