Index Vakbarát Hírportál

Román szurkolók petárdája robbant a Honvéd-meccs bírója mellett

2019. augusztus 1., csütörtök 21:23 | aznap frissítve

Az Universitatea Craiova–Budapest Honvéd Európa Liga-selejtezőmérkőzés visszavágója a 120. percben szurkolói rendbontás miatt félbeszakadt.

 A Craiova szabadrúgása után a román csapat albán légiósa, Kamer Qaka nekiment Batik Bencének, amiért pirosat kellett volna kapnia. Az eset gyorsan tömegjelenetté fajult, a Craiova- és Honvéd-játékosok dulakodni kezdtek a román szurkolók előtt. Eközben az északír játékvezető, Arnold Hunter az alapvonalon túlról szemlélte az eseményeket, amikor a román szurkolók közül valaki egy hanggránátot dobott a pályára. A gránát Hunter mellett robbant fel, aki egyből a földre rogyott.

A játékvezetőt ápolni is kellett, miközben az UEFA-ellenőrök is megjelentek a pályán. A hosszú percekig tartó tanácskozás után a Craiovából Carlos Fortes, a Honvédból Batik Bence kapott sárgát. Az albán légiós, Kamer Qaka megúszta a kiállítást valamiért.

A negyedik játékvezető, Jamie Robert Robinson vezette le a meccsből hátralévő néhány percet félórányi állás után, majd a büntetőpárbajt levezényelte, amit végül a Craiova 3-1-re nyert meg.

Rovatok