Index Vakbarát Hírportál

Negyvenezres tömeg tette felejthetetlenné Dani Alves hazatérését

2019. augusztus 7., szerda 15:32

Több mint 40 ezer szurkoló látogatott ki kedden este a Morumbi stadionba, hogy élőben láthassa Dani Alves Sao Pauló-i bemutatását. A 36 éves futballista tizenhét év légióskodás után igazolt haza a Sao Paulóhoz, a brazil szurkolók hatalmas örömére.

Alvest már a repülőtéren ünneplő tömegek várták, és velük együtt a teljes őrület.

A bemutatására a csapat stadionjába szervezett kedd esti programból pedig egy nagyobbacska karnevál kerekedett, köszönhetően az Alves fogadására összesereglett mintegy negyvenezer önfeledten ünneplő szurkolónak.

A  szurkolók túláradó  szeretete és boldogsága még a mindig laza Alvest is megérintette.

"A Sao Paulo ma nem egy futballistát szerződtetett, hanem egy olyan szurkolót, mint amilyenek ti vagytok" - mondta a csapat fanatikus szurkolótáborára utalva a válogatott labdarúgó. Alves elmondta, hogy szemei előtt továbbra is az a cél lebeg, hogy ott legyen a pályán a 2022-es katari világbajnokságon. Alves eddig két vébén vett részt játékosként, a 2010-es és a 2014-es tornán, a tavalyi, oroszországi tornát azonban sérülés miatt kihagyta.

Azért igazoltam a Sao Paulóhoz, mert szeretnék eredményeket elérni. Nem akarok arra gondolni, hogy ez pályafutásom utolsó állomása, még sok célom van

- mondta Alves, miután 2022-ig elkötelezte magát az együtteshez.

A stadion kivetítőjén volt barcelonai klubtársai, a szintén dél-amerikai Lionel Messi és Luis Suárez üzent neki, illetve kívánt sok sikert a brazil kalandhoz, míg a bemutatón a klub számos, egykor legendás játékosa jelent meg. A védőként és középpályásként egyaránt bevethető szélső a Sao Paulo saját nevelésű világbajnokától, Kakától kapta meg új mezét. 

(Borítókép:  Amanda Perobelli / Reuters)

Rovatok