Index Vakbarát Hírportál

A Szeged-Csanádi Egyházmegye nem bírt a Haladással, először nyert az MTK

2019. augusztus 11., vasárnap 21:56

Az MTK 4-0-ra győzött idegenben, a Dorogi FC vendégeként a labdarúgó NB II. harmadik fordulójának vasárnapi játéknapján. Az előző szezon végén Feczkó Tamás balul elsült márciusi kirúgása után nagy meglepetésre kieső fővárosi csapat vezetését a nyáron Michael Boris vette át, a német edző korábban bő két éven át irányította a magyar U19-es válogatottat.

Boris vezetésével az MTK nem rajtolt igazán jól a 2019-2020-as másodosztályú bajnokságban, noha a csapatnál nem lehetett más kitűzés a szezon előtt, mint a feljutás. A jég végül vasárnap, a Dorog ellen tört meg, egy vereség és egy döntetlen után az MTK megszerezte első győzelmét. Méghozzá rögvest egy 4-0-s siker formájában.

Az MTK mellett a Siófok, a Soroksár és a Budaörs is az első sikerét ünnepelhette vasárnap.

A mezőnyben már csak az ETO FC Győr és a Csákvár százszázalékos, mindkét csapat hazai pályán győzött 2-1-re vasárnap este. A tavalyi élvonal másik kiesője, a Szombathelyi Haladás 1-1-s döntetlent játszott a tavaly még harmadosztályú szegediek ellen. Érdekesség, hogy az NB III. Közép csoportját még "Szeged Grosics Akadémia" néven megnyerő csapat az osztályváltással együtt nevet is váltott. Az NB II.-ben a klub tulajdonosára, a Kiss-Rigó László püspök vezette Szeged-Csanádi Egyházmegyére jobban utaló "Szeged-Csanád Grosics" néven szerepel a gyulai székhelyű szegedi csapat.

Merkantil Bank Liga NB II, 3. forduló:

Rovatok