Index Vakbarát Hírportál

Hárommeccses eltiltást kapott a pofozkodó kisvárdai focista

2019. szeptember 17., kedd 19:51

A Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága három bajnoki mérkőzésre eltiltotta a Kisvárda középpályását, Sztavrosz Cukalaszt, aki a szombati, Mezőkövesd elleni összecsapás félidejére levonulva arcon ütötte a mezőkövesdi Ajlakszandr Karnyickijt. Bognár Tamás játékvezető mindkét játékost kiállította, bár az nem volt világos, hogy Karnyickij mivel érdemelte ki a büntetést. Az MLSZ mindenesetre nem törölte a piros lapot, és az ilyenkor automatikusan járó egy mérkőzéses eltiltást is kirótta a Mezőkövesd játékosára.

A mezőkövesdiek szakmai igazgatója, Tóth László is három meccsre szóló büntetést kapott anyázás – pontosabban "a játékvezető személyére sértő kifejezést használata" – miatt.

A botrányt tetézte, hogy a mezőkövesdi Cseri Tamást (aki korábban a Kisvárda játékosa volt) a meccs után kisvárdai szurkolók a parkolóban fenyegették - állítása szerint 5 éves kislánya és terhes felesége szeme láttára. A szurkolók ugyanis – egyébként alaptalanul – azt gondolták, hogy Cseri provokálta Cukalaszt.

Két bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott a paksi Gévay Zsolt, aki a hivatalos állásfoglalás szerint "amikor a labda nem volt játékban, oldalba talpalta ellenfelét".

Rovatok