Index Vakbarát Hírportál

Csökkentették a bírókat szidalmazó Neymar eltiltását

2019. szeptember 17., kedd 13:36

A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) háromról két mérkőzésre csökkentette Neymarnak a labdarúgó Bajnokok Ligájára szóló eltiltását, jelentette az MTI.

A szervezet kedden közölte, hogy részben helyt adott a brazil támadó és csapata, a Paris Saint-Germain fellebbezésének, amit az európai szövetség (UEFA) döntésével szemben nyújtottak be: az eltiltást viszont nem törölték el, csupán annak mértékén változtattak. Az UEFA azért marasztalta el Neymart, mert márciusban közösségi oldalán sértő bejegyzést tett közzé a PSG elvesztett BL-nyolcaddöntője után. A párizsi csapat házigazdaként 3-1-re kikapott a Manchester Unitedtől, így hiába nyert előzőleg 2-0-ra, idegenben szerzett kevesebb gólja miatt búcsúzni kényszerült.

A brazil játékos - aki sérülése miatt a lelátóról nézte végig a visszavágót - nehezen viselte, hogy a találkozó végéhez közeledve az angol együttes tizenegyeshez jutott. A játékvezetői stábra, a videobíró használatára utalva azt írta, hogy "négy ember, aki semmit nem tud a futballról, és csak a lassításokat nézi", míg tevékenységüket "szégyennek" nevezte.

A BL-csoportkörben Neymar így csak az első és a második fordulóban nem léphet pályára: a PSG szerdán a Real Madridot fogadja, majd október elsején Galatasarayhoz látogat. A csatár azt követően viszont október 22-én már pályára léphet a francia együttesben, amely a harmadik körben a Club Brugge vendége lesz.

Rovatok