Index Vakbarát Hírportál

16 éves korára eurómilliót kaszál a Barcelona-tehetség

2019. szeptember 18., szerda 08:04

Július végén hosszabbított Ansu Fatival a Barcelona, a klub új sztártehetségének szerződését egy katalán rádióadásban elemezték - írja a barcelonai Sport.es. Azt a klub is közölte, hogy három évre írt alá a 16 éves futballista, 2022-ig, plusz 2 éves opcióval, illetve, hogy a kivásárlási árát 100 millió euróban határozták meg.

Most viszont kiszivárgott a játékos fizetése, illetve hogy 700 ezer euró aláírási pénzt kapott, amint odakanyarította a nevét az új papírokra. (Ezen az összegen új ügynökével, Rodrigo Messivel, Lionel Messi bátyjával kell osztoznia.)

Fati hivatalosan még utánpótlás-futballista, így az új megállapodása szerint:

Vagyis 21 évesen évi 600 ezret tehet zsebre. Euróban. Nem hangzik rosszul, csakhogy a valóság még szebb lehet, ugyanis vannak kiegészítések, amelyek arra vonatkoznak, ha közben Fatit felvinnék a felnőtt keretbe, állandó státuszba.

Fati immár közel egy hónapja az első kerettel edz, sőt már az is nyilvánvalónak tűnik, hogy nem küldik vissza a B csapathoz, bár ezt a klub hivatalosan még nem közölte.

Lényeg a lényeg, ha a tehetség a felnőttekhez kerül:

Vagyis gyakorlatilag máris útban van az 1 millió euróhoz, mivel a legjobbakkal edz.

Fati 3 meccsen játszott eddig a nagycsapatban, lőtt két gólt és adott egy gólpasszt. Berobbant a spanyol első osztályba, kedden már a Bajnokok Ligájában is bemutatkozott

A Bissau-Guineában született, 6 éves kora óta Spanyolországban nevelkedő szélső 2012-ben került a Barcelonához, október 31-én lesz 17 éves. Az egyesület korosztályos csapatainál játszik egyébként - visszafogottabb sikerrel - a bátyja is, állítólag vele is hosszabbítanak hamarosan, három évre.

Rovatok