Index Vakbarát Hírportál

Jobbal, majd ballal is bevágta a 11-est Hagi fia

2019. szeptember 29., vasárnap 10:07

Szombaton 3-0-s előnyről zárt végül 3-3-as döntetlenre a Genk idegenben a Sint-Truiden ellen a belga bajnokságban, de nem is ez az érdekese a mérkőzés kapcsán, hanem az, amit Gheorghe Hagi a Genknél futballozó fia, Ianis Hagi művelt:

két büntetőt is értékesített a mérkőzésen, csakhogy az egyiket jobb, a másikat pedig bal lábbal lőtte be.

Ez egészen ritka, hiszen nem gyakran fordul elő, hogy valaki mindkét lábával annyira magabiztos legyen a büntetőpont mögött állva, hogy bármelyikkel el tudja vállalni a lövést. A rúgó, jelen esetben Hagi oldaláról persze óriási pluszt jelent, hiszen mindkét lábbal egészen másképp is meg tudja lőni a labdát, és bár a labda mögötti helyezkedése már jelezheti a kapusnak, hogy melyikkel készül rúgni, nagyon nem lehet felkészülni rá előre.

Hagi egyébként akár mesterhármasig is juthatott volna, de pont amikor ő és a Genk is felpörgött, a szurkolók elkezdtek különféle tárgyakat dobálni a pályára a lelátóról, így rövid időre megszakították a meccset. A folytatás pedig már a Sint-Truidennek jött ki jobban, a Genk megtört lendületét kihasználva a hajrában ledolgozták a háromgólos hátrányukat.

Visszatérve Hagira, a játékos hivatalosan jobblábas, de abban a lábában inkább az erő, a balban pedig a pontosság lakozik – ez pontrúgásnál jól jön, mert egy személyben jelent kettős fegyvert.

Rovatok