Index Vakbarát Hírportál

Amíg érzem a szurkolók bizalmát, maradok

2019. október 12., szombat 18:02

Marco Rossi szövetségi kapitány szerint kizárólag a győzelem elfogadható eredmény a magyar labdarúgó-válogatott számára vasárnap az azeriek elleni Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen.

"Egyetértek azzal a kijelentéssel, hogy ha nem győzzük le itthon Azerbajdzsánt, akkor nem érdemeljük meg az Eb-részvételt. Éppen ezért csak a győzelem elfogadható. Ennek ellenére tiszteljük az ellenfelet, amely nagyon sokat fejlődött az elmúlt időszakban. Ezt mutatja a horvátok elleni döntetlenje, de Wales dolgát is alaposan megnehezítette" - mondta szombati sajtótájékoztatóján, aki szerint az azeriek támadójátékban léptek előre sokat a szeptemberi találkozók alapján.

Hogy személyes tragédiaként élné-e meg, ha nem nyer csapata, úgy válaszolt, számára a szurkolók visszajelzése a legfontosabb, ennek figyelembe vételével különösen nagy súlya van a találkozónak. Ha elmarad a siker, százszázalékosan vállalná a felelősséget. Továbbra is csak addig kívánja megtartani a posztját, amíg érzi a drukkerek bizalmát.

"Ilyen fájó vereség után nem nehéz arra játszani a játékosoknál, hogy bizonyítsák be, az előző találkozó csak egy kisiklás volt. Átbeszéltük a történteket, de most már el kell felejteni a horvátországi összecsapást"

- mondta az MTI érdeklődésére Rossi, hogy miképpen próbálta felrázni a válogatottat, miután 3-0-ra alulmaradt Splitben.

Rossi arról is beszélt, hogy a csütörtöki kudarcnál elsősorban a hozzáállás miatt volt csalódott. Mint megjegyezte, lehet hibázni, ezt elfogadja, de arra utána reagálni kell. A spliti meccs miatt senki nem lett kegyvesztett.

"Tudunk sokkal jobban játszani, mint azt Horvátországban tettük, nem az volt a válogatott igazi arca. Ezt korábban már be is bizonyítottuk, és most is szeretnénk megmutatni, hogy sokkal jobb teljesítményre vagyunk képesek"

- mondta Sallai Roland.

A csapat átbeszélte a történteket, de nem kívánt részletekbe bocsátkozni, mivel az szerinte csak a játékosokra tartozik. Kifejtette, noha zárt kapus lesz az azeriek elleni mérkőzés, nagyon örül annak, hogy 15 ezer gyerek előtt léphetnek pályára, mert ez sokkal jobb, mintha üres lelátók előtt kellene játszaniuk.

A magyar válogatott a harmadik helyen áll selejtezőcsoportjában, egy győzelemmel pedig visszaszerezné a második helyet az ezúttal szabadnapos szlovákoktól.

Rovatok