Index Vakbarát Hírportál

A mellőzött Müller mentette meg a Bayernt a kupában

2019. október 30., szerda 09:41

A Német Kupa második fordulójában a gyengén játszó Bayern München csak az utolsó percekben tudta 2-1-re leggyőzni a másodosztályú VfL Bochumot. A továbbjutást érő gólt az a Thomas Müller szerezte a 89. percben, akit eddig Niko Kovac vezetőedző látványosan mellőz a szezonban, és a találgatások szerint akár már a télen eligazolhat a Bayernből.

Az első félidőben a Bayern München szinte veszélyt sem jelentett a másodosztályban a 16., osztályozós helyen álló VfL Bochum kapujára. A 15. percben Kingsley Coman került nagy helyzetbe, de a lövése  a kapu fölött szállt el. Néhány perccel később Alphonso Davies tekerése már legalább kapura ment, de a gyenge lövését Manuel Riemann kapus könnyedén fogta. A meglepetés a 36. percben jött el, amikor Danny Blum lőtte keresztbe a labdát a Bayern kapuja előtt, ami a hosszú oldalon álló Davies lábáról a saját kapujába pattant, 1-0.

A Bayern a kapott gól után is teljesen tanácstalanul passzolgatott, ezért Niko Kovac kénytelen volt a pihentetett Robert Lewandowskit, Philippe Coutinhót, és a kezdőcsapatból kiszorult Thomas Müllert is becserélni, hogy ők hátha tudnak javítani a Bayern játékán. A csak lassan fokozódó Bayern-nyomás a 83. percben érett góllá, Joshua Kimmich beadása után Serge Gnabry passzolt közelről a kapuba, 1-1.

A VfL Bochum képletes összeomlása a 88. percben jött el, az egész meccsen remekül játszó 17 éves védő, Armel Bella-Kotchap a labda helyett a saját lábát rúgta ki. A hibára Müller csapott le azonnal, egyedül tőrhetett volna kapura, de az eleső Bella-Kotchap kézzel buktatta, amiért Schröder játékvezető azonnal kiállította. Egy perccel később a bayern kíméletlenül kihasználta az emberelőnyt, a jobb szélső Coman lőtt élesen a kapu elé, a berobbanó Müllerről pedig valahogy a kapuba került a labda, klasszikus mülleres gólt volt, 2-1.

A néhány percet a pályán töltő Robert Lewandowski ezúttal nem szerzett gólt, így megszakadt a sorozata, hogy augusztus 16. óta minden meccsén gólt szerzett.

 Ha végül a Bayern nem is okozott meglepetést egy korai kieséssel, a forduló más meccsein születtek váratlan eredmények. A negyedosztályú Saarbrücken 3-2-re legyőzte az az első osztályú 1. FC Kölnt, az Union Berlin pedig 3-1-re nyert a Sallai Rolanddal is felálló SC Freiburg ellen.

Német Kupa 2. forduló keddi eredményei:

Rovatok