Index Vakbarát Hírportál

Bale és a Juventus sztárja is a magyarok elleni keretben

2019. november 5., kedd 08:52

Az Európa-bajnoki selejtezők utolsó fordulói előtt a pillanatnyilag negyedik helyen álló Wales előtt egyértelmű a feladat: ha hozza két hátralévő meccsét, akkor jó eséllyel ott lesz a 2020-as Eb-n. Előbb Azerbajdzsánban lépnek pályára (november 16.), majd a magyar válogatottat fogadják november 19-én Cardiffban.

tabella

A walesi szövetségi kapitány, Ryan Giggs kihirdette , melyik játékosokra számít ezen a két találkozón. Wales a legutóbbi Eb-n a négy közé jutott, a második kalapból várta a sorsolást, vagyis kisebb meglepetés lenne, ha nem lennének ott a sok helyszínen zajló tornán.

A legfontosabb: Gareth Bale és Aaron Ramsey ott van a keretben.

Előbbi megtiltotta, hogy az állapotáról tájékoztatást adjanak, egy biztos, nem játszik mostanában a Real Madridban, és vélhetően otthagyja a klubot a télen. Utóbbi a Juventus játékosa, kisebb sérülése után most kezd visszatérni, a Juve két legutóbbi bajnokiján egyaránt becserélték.

A keretet zömmel Angliában edződő játékosok alkotják. Daniel James állandó kezdő a Manchester Unitedben, Davies a Tottenham, Taylor az Aston Villa védője. Az élvonal mellett azonban többségben van a másodosztály.

A német különítmény is harcra kész, Ampadu a Lipcse védője, vagyis Gulácsi Péter és a megsérült, de remélhetőleg visszatérő Willi Orbán csapattársa. Matondo a Schalke csatára, de mindössze egy gólig jutott ebben a szezonban. Mindketten 19 évesek.

Van még magyar vonatkozás: a 35 éves Ashley Williams a Bristol Cityben Nagy Ádám csapattársa. Nagy augusztusi sérülése után még a kispadon sem volt a csapatában.

Marco Rossi hétfőn jelölte ki azokat, akikre számít Walesben, illetve jövő pénteken a Puskás Stadion megnyitóján Uruguay ellen.

Rovatok