Index Vakbarát Hírportál

Rossi: Túlságosan féltünk a nagy nevektől

2019. november 15., péntek 21:40

A magyar futballválogatott 2-1-re kapott Uruguaytól a Puskás Aréna nyitómérkőzésén, a csapatkapitány Dzsudzsák Balázs és a gólszerző Szalai Ádám azonban inkább már a jövő keddi Wales elleni Eb-selejtezőről beszélt.

„Fantasztikus érzés volt pályára lépni ebbben a döbbenetesen megújult, fantasztikus atmoszférájú stadionban. 2-0-nál nagyon nehéz periódusunk volt, de akkor lehetett legjobban hallani a szurkolókat. Fel is élesztette a csapatot, visszajöttünk a meccsbe, bátrabban futballoztunk, szereztünk egy szép gólt. A végére egy viszonylag jó meccs kerekedett ki" – nyilatkozta az M4 Sportnak Dzsudzsák, aki egy elrontott szabadrúgás miatt nagyon bosszús volt magára, de annak örült, hogy szép támadásban vett rész a gólnál.

„Ez a meccs a történelem miatt volt fontos, de a keddi már a jövőnknek szól. Nem nézett ki jól, hogy erre a mai meccsre készültünk, miközben mindenki tudja, hogy a kedd majd miről szól. Voltak gyengébb periódusok most, ezt ki kell javítani. Át kell beszélni. Nincs kifogás, hittel kell nekimenni, egy cél kell a szemünk előtt lebegjen."

„Egy egész ország mögötünk áll, egy ilyen stadionban játszhatunk majd fél év múlva. Mindenképpen bátran kell játszanunk. Most is zavarba hoztuk az ellenfelet, ha előre védekeztünk. Wales pedig nem egy Uruguay-szint. Azt mondom, hogy már megnyertük azt a meccset, azt az energiát, amit itt kaptunk, úgy kell feldolgozni, hogy piros-fehér-zöldbe boruljon az ország" – mondta a csapatkapitány.

A gólszerző Szalai Ádám a meccs utáni interjúban óriási megtiszteltetésnek nevezte, hogy játszhatott a nyitómeccsen, egyúttal megköszönte a szurkolók támogatását. Úgy fogalmazott, a mai barátságos meccs szolgálta a válogatott felkészülését a Wales elleni sorsdöntő Eb-selejtezőre. Más érzés egy ekkora stadionban pályára lépni a válogatottban, hónapok óta az jár a fejében, hogy az Eb-n Budapesten játszhatnának, tette hozzá.

A góljáról nem akart különösebben beszélni, örök emléknek nevezte, de a keddi meccs most fontosabb, csak azzal akar foglalkozni. Szalai szerint Wales ellen minden játékosnak „emberfelettit kell mutatnia”. Azt is elmondta, miben kell fejlődnie a válogatottnak: a védekezés nem volt rendben, sokkal bátrabbnak kell lenniük ezen a téren.

Marco Rossi szövetségi kapitány is értékelte az Uruguay ellen 2-1-re elveszített barátságos meccset. 

Úgy kezdtünk, ahogy a horvátok ellen, túlságosan féltünk a nagy nevektől, ez nem történhet meg Wales ellen

- összegzett az olasz szakember.

Voltak olyan részei a meccsnek, amikor bátran, jól játszott a válogatott egy erősebb csapat ellen. Jó benyomást keltettek az újoncok, Szalai Attila és Nagy Zsolt; jól szálltak be a meccsbe, ez csak megerősítette Rossit abban, hogy jól döntött, amikor őket hívta be a keretbe. 

Wales-ben egy nagyon nehéz meccs vár a válogatottra, de pontosan tudják, a pálya melyik részén lesz veszélyes az ellenfél, erre készülnek is. Lesznek, akik a nyitómeccsen nem léptek pályára, de kedden játszani fognak. 

Még nem tudja, mennyire súlyos Kalmár Zsolt sérülése, de aggodalomra ad okot, hogy nemrég tért vissza egy sérülésből.

Rovatok