Index Vakbarát Hírportál

Puskás Aréna: Kérjük, ne egyszerre akarjon hazajutni mindenki!

2019. november 15., péntek 09:33 | aznap frissítve

Forgalomkorlátozásra kell számítani ma Budapesten, a Puskás Aréna környékén. A stadion megnyitójára, a Magyarország–Uruguay mérkőzésre mintegy hetvenezer szurkolót várnak. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a metró és az 1-es villamos igénybevételét javasolja. 

A Puskás Aréna hivatalos Facebook-oldalán is a tömegközlekedést ajánlják mindenkinek, aki a stadionba készül. Egyúttal arra is felhívja a szurkolni vágyók figyelmét, hogy érdemes nagyon-nagyon időben elindulni: "Kérjük, igyekezzenek megérkezni két órával a mérkőzést kezdő sípszó előtt!" - írják. Ehhez azt is hozzáteszik, hogy a hazajutásra is bőven szánják rá az emberek az időt:

Ha 65 ezer ember mind egyszerre akarna hazajutni, abból nagy káosz lenne. A BKK járatai csúcsforgalmi menetrend szerinti sűrűséggel közlekednek a mérkőzés után is, de javasoljuk, hogy aki teheti, maradjon még a mérkőzés lefújása után

- olvasható a Puskás Aréna posztjában. Annak érdekében, hogy az emberek tovább maradjanak a stadionban a büfék és az ajándékboltok is este 11-ig nyitva lesznek.

Nem sokkal dél után már a mentősök is hatalmas erőkkel érkeztek meg Puskás Arénához. Az Országos Mentőszolgálat tájékoztatása szerint több mint 150 mentős vigyáz majd a Magyarország-Uruguay mérkőzésen a szurkolók biztonságára.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság közleménye szerint 15 órától 23 óráig lezárják a Dózsa György utat a Kerepesi út és a Thököly út között, a Stefánia utat a Hungária körút és a Thököly út között, az Egressy utat a Stefánia út és a Hungária körút között, továbbá az Ifjúság útját. Lezárásra kell számítani az Istvánmezei út, a Cházár András utca és a Verseny utca egy-egy szakaszán is. A Thököly út, a Hungária körút és a Kerepesi út által határolt területre csak az ott lakók hajthatnak be. Emellett ma 7 órától 23 óráig tilos megállni a környéken.

Arról, hogy a nyitómeccs a rendőrség számára is egy főpróba lesz, a biztosítási feladatokkal kapcsolatban tartott sajtótájékoztatón beszélt Lakatos Tibor rendőrezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság közrendvédelmi főosztályvezetője.

A BKK a közleményében azt írta: a stadion bejáratai a Dózsa György út és a Stefánia út felől érhetők el. A környéken korlátozottak a parkolási lehetőségek, ezért arra kérik a szurkolókat, hogy semmiképp se autóval közelítsék meg a stadiont, hanem a közösségi közlekedést vegyék igénybe, a társaság sűrűbben indítja majd járatait. 

A megszokottnál lényegesen gyakrabban jár majd a 2-es és 4-es metró, az 1-es villamos, sűrűbben indul a 7E autóbusz, a 178-as buszjárat útvonalát Pesten a Bosnyák térig meghosszabbítják, emellett ideiglenesen minden Thököly úton közlekedő busz megáll a Reiner Frigyes parknál és a Stefánia útnál is. 

A forgalomkorlátozások miatt egyes járatok – 30-as, 95-ös és 130-as autóbusz, 75-ös és 77-es trolibusz – útvonala megváltozhat előreláthatóan 15 órától az utolsó járatok indulásáig. 

Több járattal és kocsival közlekednek a vonatok a Puskás Aréna megnyitója előtti és utáni órákban – közölte pénteken a MÁV az MTI-vel. 

A közlemény szerint a győri, az esztergomi, a székesfehérvári, a pusztaszabolcsi, a szobi, a veresegyházi, a hatvani, a lajosmizsei és a kunszentmiklósi vonalakon számíthatnak az utasok hosszabb vonatokra pénteken. Főként a késő este, éjszaka Budapestről kifutó járatokat kell erősíteni, mert a több tízezer szurkoló jelentős része várhatóan egy időben indul haza. 

A pénteki megnyitó alatt – déltől késő estig – a hatvani intercityk pótlóbuszai a Keleti pályaudvar mellől, a 178-as busz Thököly úti tároló helyéről indulnak - tették hozzá.

Rovatok