Index Vakbarát Hírportál

782 perc után gólt kaptak a belgák

2019. november 17., vasárnap 08:56

Szombaton folytatódtak a labdarúgó Eb-selejtezők, és újabb csapatok örülhettek annak, hogy biztossá vált a részvételük a 2020-as Európa-bajnokságon.

Kezdjük a legfontosabbal: a 2020-as Európa-bajnokságra már kijutott 16 válogatott: 

A Nemzetek Ligája-pótselejtezőbe jutott 12 válogatott: 

És eldőlt az is, hogy a közvetlen kijutásért még versenyben lévő válogatottak (Dánia, Írország, Magyarország, Portugália, Svájc, Szerbia, Szlovákia, Wales) mindegyike javítási lehetőséghez juthat az NL-ben, ha az Eb-selejtezőben lecsúszik a továbbjutásról.

Most pedig nézzük a szombati meccseket. Az eddig hibátlan Belgium Oroszországban sem veszített pontot a labdarúgó Eb-selejtezők szombati játáknapján, de egy nagy sorozata véget ért a belga csapatnak. Az oroszok ugyanis a második félidőben gólt lőttek, Dzikija szépített a 79. percben,

ezzel pedig megszakította a belgák 782 perces szériáját. Ennyi ideje nem kaptak ugyanis gólt.

Belgium győzelme persze nem forgott veszélyben. A két Hazard három gólja - Thorgan kezdte, Eden duplázott utána - már az első félidőben eldöntötte a meccset, majd a második félidőben Lukaku is betalált. A vége 4-1 lett. Mindkét ország készülhet a júniusi meccsekre. A belgák figyelemre méltó, 34-2-es gólkülönbséggel jutottak tovább.

I-CSOPORT

Ami a többi csoportot illeti.

A magyarok csoportjáról külön beszámoltunk. Kedden dől el, hogy Horvátország mellett melyik válogatott örülhet még.

E-CSOPORT

Németország magabiztosan nyert (4-0) a fehéroroszokkal szemben, és szintén kijutott. Hollandiának ehhez egy döntetlen (0-0) is elég volt Észak-Írországban.

C-CSOPORT

Ausztria 2-0-ra verte a macedónokat, így a csoportot vezető lengyelek mellett ők is készülhetnek a tornára. A válogatott másodedzője Szabics Imre.

G-CSOPORT

Rovatok