Index Vakbarát Hírportál

Kemény meccsre számít a magyarok ellen Ryan Giggs

2019. november 18., hétfő 15:19 | aznap frissítve

 Nagy kihívás és nehéz találkozó lesz, de jó formában és jó hangulatban várjuk. Kedden be kell fejezni a munkát

- mondta a magyarok elleni Európa-bajnoki selejtezőről Ryan Giggs, a walesi válogatott szövetségi kapitánya a hétfői sajtótájékoztatón, írja az MTI. Amelyik válogatott kedden nyer, az biztosan ott lesz a jövő évi Európa-bajnokságon. 

A Manchester United korábbi legendás játékosa azt is elmondta, hogy csapatából mindenki egészséges, nem lesznek hiányzók a sorsdöntő selejtezőn. "Ez nem rólam szól, hanem az egész országról. Jó lenne újra átélni a 2016-os élményeket, ettől jelenleg egyetlen meccs választ el minket. Nagyon kemény lesz, de muszáj megnyernünk" - mondta arra utalva, hogy Magyarországhoz hasonlóan Wales is ott volt a 2016-os Eb-n, és egészen az elődöntőig jutott. 

Giggs szerint a keddi találkozó teljesen más lesz, mint a júniusi. Akkor Pátkai Máté góljával a magyar válogatott nyert 1-0-ra. Hátráltatta őket, hogy a szezon végén jártak, néhány nappal korábban pedig a vb-ezüstérmes horvátokkal játszottak.

Hinnünk kell magunkban. Minőség és bátorság, ezek a kulcsszavak. Hiszek a játékosaimban, de jobban kell futballoznunk, mint Bakuban.

Giggs egyúttal köszönetet mondott a horvátoknak, mert legyőzték a szlovákokat, ami azt eredményezte, hogy Wales maga dönthet a sorsáról, nem kell számolgatnia. 

A Real Madrid játékosa, Gareth Bale is felemlegette, hogy a budapesti meccs egy elvesztegetett lehetőség volt számukra. A szélső fontosnak tartja, hogy több hetes kihagyás után Azerbajdzsán ellen 60 percet tudott játszani. Akkor 2-0-ra tudtak győzni. 

"Ilyen sorsdöntő meccs előtt mindenképpen beszélek majd a fiatalokkal, mert ez sokat segíthet nekik, ahogy a telt ház is rengeteget jelent majd"

Rovatok