Index Vakbarát Hírportál

Őrült meccsen, utolsó perces góllal nyert az olasz meglepetéscsapat

2019. december 3., kedd 08:10

Az olasz labdarúgó-bajnokság, a Serie A 14. fordulójának zárómeccsén a Cagliari fordulatokkal teli meccsen, egy 96. percben szerzett góllal végül 4-3-ra legyőzte a Sampdoriát. Győzelmével a bajnokság meglepetéscsapata, a Cagliari továbbra is őrzi negyedik, Bajnokok Ligája-indulást érő helyezését.

A mérkőzés kezdetben a vendég Sampdoria számára alakult jobban, mert az 52. percben már 2-0-ra is vezettek.  A veterán, 36 éves Fabio Quagliarella a 38. percben egy büntetőt értékesített, majd a második félidőben Gaston Ramireznek adott gólpasszt. 

A 69. percben a Cagliari csapatkapitánya, Radja Nainggolan szépített egy távoli lövés után, de a szardíniai csapat ennek nem sokáig örülhetett, mert egy perccel később megint Quagliarella talált a kapujukba egy fantasztikus lövés után, 1-3.

Nem sokkal később Joao Pedro, a Cagliari középpályásának percei következtek. A brazil játékos előbb a 74. percben, majd a 76. percben is a Sampdoria kapujába talált egy-egy beadás után, és így pillantok alatt egyenlített a Cagliari, és 3-3-ra állt a meccs. 

Az utolsó percekig úgy tűnt, hogy döntetlennel ér véget a mérkőzés, azonban az ötperces ráadásában a Cagliari 20 éves balhátvédje, Luca Pellegrini még a kapu elé tekert egy labdát. A tizenhatoson belül a csapattársa, a 93. percben becserélt Alberto Cerri ugrott a legmagasabbra, erősen megfejelte a labdát, ami a felsőlécről a gólvonal mögé vágódott, és ezzel a Cagliari 4-3-ra nyerni tudott.

Rolando Maran vezetőedző csapat így 28 ponttal még mindig a negyedik helyen áll a bajnokságban, ezzel a szezon legfőbb meglepetéscsapata a Cagliari. Az elmúlt fordulók alatt a kiesőhelyről már elmozdult Sampdoria a jelenleg a 17. a bajnokságban.

cagliari-samp

tabella

Rovatok