Index Vakbarát Hírportál

A nap két leghülyébb focistája ugyanabban a csapatban játszik

2019. december 6., péntek 23:04

A francia élvonalban sereghajtó Nimes a Ligue 1 17, fordulójának egyik péntek esti meccsén a 10. helyezett Lyont fogadta. Szóval eleve nem voltak túlzottan esélyesek, de egy 23 éves fiatalember nagyon hamar gondoskodott arról, hogy pláne ne legyenek azok. Őt Theo Vallsnak hívják, és foglalkozását tekintve a Nimes középpályása.

Ezen a meccsen bő 4 percig látta el ezt a hivatást. Ekkor ugyanis a kezdőkörben, teljesen ártalmatlan helyzetben, beleszállt a lyoni Caqueret-be, amiért azonnal pirosat kapott.

Hogy ne ő legyen egyedül a bűnbak a csapata végül súlyos, 4-0-s hazai vereségért – ami a Lyonnak azt eredményezte, hogy felugrottak az 5. helyre –, arról a jobbhátvédként játszó csapattársa, Gaetan Paquiez gondoskodott. Ő ugyanis a 38. és a 40. percben is, tehát két perc alatt kétszer összehozott egy-egy sárgát érő szabálytalanságot, így a Nimes-nek 60 percet (plusz hosszabbítások) 9 emberrel kellett végigküzdenie.

Szünetben amúgy még csak 1-0-ra vezetett a Lyon, Depay a 16. percben büntetőből lőtt gólt. Aztán a 64. percben ő szerzett még egyet, Aouar a 71.-ben, Andersen pedig a 79.-ben még egyet-egyet, így jött ki a 0-4.

Rovatok