Index Vakbarát Hírportál

A Bayerntől kirúgott edző bejelentkezett az Arsenalhoz

2019. december 9., hétfő 10:37

Többen is esélyesek az Arsenal megüresedett kispadjára: az eddig emlegetett Mauricio Pochettino és Max Allegri mellett Niko Kovac neve is felmerült, írja a brit Metro. Az edző képviselői a hétvégén felvették a kapcsolatot a klubbal, és közölték, Kovacot érdekelné az állás. A 48 éves trénert pár hete menesztették a Bayern Münchentől, ezért mielőbb újra dolgozna.  

Kovac a tervek szerint a helyszínen nézi meg a hétfői West Ham United-Arsenal bajnokit, amelyen még a megbízott edző, Freddie Ljungberg ül majd az Arsenal padján. A klub vezetősége november 29-én menesztette Unai Emeryt, azóta a volt Arsenal-futballistával a kispadon egyszer ikszeltek idegenben, egyszer pedig kikaptak, otthon a Brightontól. Az észak-londoni csapat kilenc tétmeccs óta nyeretlen, ilyen rossz sorozatban 1992 óta nem volt. 

Miután elküldték a Bayerntől, Kovac a Hertha BSC-nél is szóba került, mint lehetséges új edző, de a berliniek végül Jürgen Klinsmannt szerződtették. A horvát állítólag azzal utasította vissza a Hertha érdeklődését, hogy egy ideig távol szeretne maradni a futballtól.

Rovatok