Index Vakbarát Hírportál

Féllábon ugrált le a Spurs szezonja?

2019. április 10., szerda 10:34

Vezéráldozattal járt a Tottenham Hotspur 1-0-ás Manchester City elleni győzelme a Bajnokok Ligájában kedden, a londoniak elveszítették legjobb játékosukat, Harry Kane-t.

A szezonban 24 gólos csatár féllábon ugrált le a pályáról, miután lába találkozott a citys Fabian Delph lábával, az ellenfél talpa alá került, és aláfordult a bokája.

Nagyon nagyon szomorú ez, hiányozni fog nekünk. Lehet, hogy a szezon végéig. Aggódunk. Reméljük, nem nagy dolog, de nincs sok ideje felépülni. Kificamította a bokáját, meglátjuk, mi lesz

- idézte az ESPN Mauricio Pochettino Spurs-edzőt.

Kane január 15-én ugyanezzel a bokájával dőlt ki hat hétre, akkor szalagsérülést szenvedett. További vizsgálatok várnak rá, de a stadiont mankókkal hagyta el.

Pochettinónak Delph-fel akadt nézeteltérése az esetnél, a lefújás után látványosan megbeszélték. A tréner elárulta, miről volt szó.

Azt próbáltam elmagyarázni neki, hogy sem ő, sem Harry nem akarta bántani a másikat, kemény összecsapás volt, és Harrynek kiment a bokája. Azt mondtam Delphnek, szerencséd volt, mert a VAR megnézte, és technikailag ez piros lap lehetne. De szerintem mindketten a labdára mentek.

Ha a VAR (videóbíró) megnézte, az nem baj, de a világ vicce lett volna, ha ezért Delphet kiállítják, jó döntés, hogy semmi szabálytalant nem láttak. Kristálytisztán elrúgta a labdát, amire Kane-nek esélye sem volt,

a spursös belement egy olyan csatába, amiben csak veszíthetett, Nem az ő labdája volt.

Pechje, hogy még a bokája is aláfordult.

A Tottenhamnek 6 bajnokija és legalább egy BL-meccse van hátra a szezonból, nagyon érzékenyen érintené őket, ha elveszítenék Kane-t. A bajnokságban a BL-indulásért küzdenek, és a City elleni 1-0 után elméletileg a visszavágón is lehet esélyük. Jövő kedden játszanak Manchesterben, Kane-nek nincs sok ideje.

Reményt adhat Pochettinóéknak, hogy Kane nélkül verték a City-t, a győztes gólt a koreai Szon rúgta a 78. percben.

Rovatok