Index Vakbarát Hírportál

Az eksztázisban ünneplő Guardiolából egy pillanat alatt elszállt az élet

2019. április 18., csütörtök 12:31

Sterling 93. percben lőtt gólja után Pep Guardiola földöntúli eksztázisban ünnepelte a Manchester City továbbjutását. Aztán jött a videóbíró, és agyonlőtte a boldogságot.

A Manchester City-Tottenham Hotspur negyeddöntő szerda esti visszavágója a BL történetének talán legdrámaibb végjátékát produkálta. 

Számos fordulat, gól és néhány  vitatott eset után a rendes játékidő végén 4-3-ra vezetett a hazai pályán játszó City, így összesítésben 4-4 volt az állás, ami a Tottenhamnek kedvezett több idegenben lőtt gólja miatt. Csakhogy az ötperces hosszabbítás 3. percében Sterling belőtte a City ötödik gólját, és ezzel elszabadult az örömmámor a hazai oldalon. A játékosok ölelkeztek, a közönség tombolt, Guardiola pedig ugrálva-szökdécselve, a levegőbe öklözve ünnepelte féktelenül az utolsó pillanatokban kivívott továbbjutást.

És ekkor – a legnagyobb létező boldogság közepette – jött a török bíró, felrajzolt a levegőbe egy téglalapot, majd szenvtelen arccal mutatta, hogy tessék visszahozni a labdát a kezdőkörből, mert szabadrúgás lesz kifelé, a gól előtt les volt.

Bár az élő közvetítésből kimaradt, a mérkőzés után több helyen is megjelent annak a kamerának a felvétele, ami Guardiolát követte, amikor kiderült, hogy a videóbíró (VAR) utólagos figyelmeztetésére Cakir játékvezető visszavonta a gólt.

Lehet szeretni vagy nem szeretni a spanyol (katalán) edzőt, de amit vele szerda este a VAR - jogosan - művelt, azt nem kívánjuk senkinek.

A másik oldalon meg nyilván nagy volt az öröm, a lassan éledő, majd kabátját hirtelen földhöz vágó Pochettino pedig bizonyosan örökre bevonult a Tottenham történelmének legklasszikusabb pillanatai közé.

Rovatok