Index Vakbarát Hírportál

Mourinho máris beszólt Solksjaernak

2019. április 21., vasárnap 11:28

Négy hónapja, decemberben távozott a Manchester United kispadjáról José Mourinho. Utóda, az azóta már szerződést kapott Ole-Gunnak Solskjaer egyelőre kiváló munkát végez az MU kispadján. Attól függetlenül is, hogy a Barcelona elleni BL-negyeddöntőben esélye sem volt a csapatának.

Mourinho most a Russian Today lapnak nyilatkozva éppen a visszavágóról alkotott szakmai véleményt, amellyel alaposan odavágott utódának is. Szerinte a Manchester a Camp Nouban siralmas taktikát választott, amellyel alapból halálra volt ítélve.

A portugál edző úgy fogalmazott, hogy nem tettek meg semmit azért, hogy Lionel Messit semlegesítsék. Szerinte az első meccsen zónában jól védekeztek, kizárták a területeket az argentin sztár elől, így kevés lehetősége is adódott.

A visszavágón nem sikerült megoldani a semlegesítését. Messi hol középről indul, hol pedig Rakiticcsal helyet cserélve jobbról indul be. Valamiért ezen a meccsen ezt figyelmen kívül hagyták a csapat szakmai vezetői. Ezen a területen most csak Fred volt, és ha egy-egyezni kell Messivel szemben, akkor véged van.

Véleménye szerint több játékossal el kellett volna zárni a területet Messi elől, így sokkal hatékonyabban tudták volna megoldani a Barca támadójátékának a kivédekezést, és a vereség egyik fő okát is ebben látja.

Mourinho 2016 júliusa és 2018. december 18. között volt a Manchester United edzője, 144 meccsen 1,97-es pontátlagot ért el a csapatával. Ligakupát, angol szuperkupát és Európa Ligát nyert. Solskjaert tavaly decemberben nevezték ki, megbízott edzőként 19 meccsen 2,32-es pontátlagot produkált. Március végén kapott 2022-ig szóló szerződést. Azóta öt meccsen háromszor kapott ki, ebből kétszer a Barca elleni BL-meccsen.

Rovatok