Index Vakbarát Hírportál

Az Atlético 17 másodperc alatt gólt lőtt a Barcának, kiejtette a Szuperkupából

2020. január 9., csütörtök 22:02

Az Atlético Madrid fordulótos mérkőzésen 3-2-re verte a Barcelonát, és ezzel bejutott a Spanyol Szuperkupa döntőjébe, ahol a Real Madrid lesz az ellenfele.

A Szaúd-Arábiába vitt négycsapatos torna első napján a Real Madrid a Valenciát legyőzve jutott be a döntőbe, csütörtökön dőlt el, ki lesz a másik résztvevő.

Az első félidőben egyik csapat sem szerzett gólt, de második félidőben felgyorsultak az események. Az Atlético a középkezdés után meglepte a Barcát. Egy gyors támadásnak köszönhetően Koke 17 másodperccel a kezdő sípszó után betalált.

A Barcelona elég gyorsan válaszolni tudott, az 51. percben Luis Suárez készített le Messinek a 16-osnál, de kellett az argentin támadó harciassága is, hogy ezek után két emberen átgyötörte magát és a labdát, majd másik két védővel szemben a kapuba lőtt. Tíz perc sem telt el amíg újra kapuba talált, de a gólt nem adták meg, mert Messi kézzel ért labdába a lövés előtt.

A Barcát ez nem ingatta meg, a 62. percben megszerezte a vezetést. Egy kontra végén Suárez kapott remek beívelést fejre, de kísérletét Oblak kapus még védte reflexből. A második hullámban viszont érkezett Griezmann, és egy fejessel lezárta az akciót. 

A Barcelona a 74. percben megint kapuba talált, de a videóbíró újra érvénytelennek találta a gólt. Maradt a 2-1-es állás, amit az Atlético nagy hajrával megfordított.

A 82. percben Morata lőtt gólt 11-esből, amit Vitolo felrúgásáért ítélt meg a játékvezető, majd négy perccel később Correa szerzett gólt. A félpályától induló akciót képtelen volt lekövetni a Barcelona védelme, Correa pedig megoldotta egy-egyben, bár lövésébe még Neto kapus belekapott, a labda bepattant a kapuba, és ezzel 2-3 lett.

A Spanyol Szuperkupa döntőjét vasárnap 19 órától rendezik.

Borítókép: Angel Correa gól lő a Barcelonának (Francois Nel/Getty Images)

Rovatok