Index Vakbarát Hírportál

Otthona előtt lőtték meg a Juventus volt futballistáját

2020. január 9., csütörtök 08:49

Kétszer lőttek rá kedden athéni háza előtt Darko Kovacevicre, a Real Sociedad, a Juventus és a Lazio excsatárára, jelentették görög hírügynökségek.

A korábbi futballista épp hazaért, amikor tüzet nyitottak rá, eltalálták a térdénél és a csuklójánál, de túlélte a támadást. Kórházban ápolják, állapota kielégítő, szinte azonnal nyilatkozott is az újságíróknak.

Egy embert láttam kiszállni az autójából, majd megindult felém. Ösztönösen elvetődtem, ő pedig lőni kezdett. Aztán elfutott, beugrott a kocsiba, és elmenekült

- mesélte a 46 éves Kovacevic.

A rendőrség az autó maradványait később megtalálta, a Smartot felgyújtották. Benne volt a fegyver is, de azt nem tudják, miért támadtak Kovacevicre, korábban nem kapott fenyegetéseket. A rendőrök szerint ráijesztettek, nem akarták megölni. Folyik a nyomozás az ügyben.

Kovacevic tíz szezont játszott a spanyol Real Sociedadban, 20 góllal gólkirálya volt a csapatnak, amely 2003-ban csak az utolsó napon bukta el a bajnokságot a Real Madriddal szemben, és második lett. A Juventusban 1999 és 2001 között másfél évet játszott, innen vette kölcsön a Lazio. A szerb válogatottban 59 meccsen tízszer talált be. Klubkarrierje során 555 első osztályú mérkőzésen 230 gólt szerzett. Jó 10 éve szívproblémák miatt hagyta abba a futballt.

Rovatok