Index Vakbarát Hírportál

Tegnap még teheneket kerülgettem, ma a világ legjobbjait edzem

2020. január 14., kedd 21:41

Hétfő éjjel jelentették be a kinevezését, kedd délelőtt megtartotta első edzését, majd a sajtónak is bemutatkozott Quique Setién, a Barcelona futballklub új vezetőedzője. A 61 éves trénernek nincsenek eredményei, soha nem edzett igazán nagy klubot, fél éve munka nélkül volt, mégis őt választották az épp a világ leggazdagabb egyesületévé előlépett Barcánál.

"Nincs nagy önéletrajzom, de a csapataim mindig jól játszottak" - mondta Setién első sajtótájékoztatóján.

Elmesélte, igen pörgős 24 óra áll mögötte:

Tegnap még a szülőfalum környékén a tehenek között sétálgattam, ma meg a világ legjobb futballistáit edzem, szóval elég gyorsan zajlottak a dolgok. Fantasztikus ez a csapat, ez a maximum, amit kívánhatok.

A Barcánál Xavit akarták az elküldött Ernesto Valverde helyére, de a klublegendával nem sikerült megegyezni, ez után esett a választás Setiénre.

Josep Bartomeu Barcelona-elnök elismerte, Valverde eltávolításának módja nem volt méltó az egyesület hírnevéhez, de az exedzőnek elmondták, keresik az utódját. A Barca 2003 januárjában cserélt trénert szezon közben legutóbb, Bartomeu a mostani lépést azzal indokolta, hogy a csapat körüli dinamika már nem volt megfelelő. Bár az eredmények egyáltalán nem voltak rosszak - vezetik a bajnokságot, állnak a BL-ben -, úgy ítélte meg, hogy a játékosoknak új impulzusra van szükségük.

Setién természetesen elmondta még, hogy csapata célja, hogy a sorozatokat, amelyben versenyben van, illetve a Spanyol Kupát, amelynek első kiemelt körében az Ibizával játszik január végén, megnyerje. Az új edző első meccse vasárnap este 9-kor lesz hazai pályán, a Nou Camp stadionban, a Granada ellen.

Rovatok