Index Vakbarát Hírportál

Tükrözte góljait Mbappé, jobbal, ballal hajszálpontos

2020. január 16., csütörtök 08:16

Vasárnap Paris Saint-Germain–Monaco-meccset játszottak a francia futballbajnokságban, szerdán pedig Monaco–PSG-re került sor. A hazaiak új edzője, a spanyol válogatottól az ősz végén elküldött Robert Moreno hétvégén nagyszerű eredménnyel, idegenbeli 3-3-mal kezdett új csapata kispadján, így a – nem hivatalos – visszavágó előtt is nagy reményei lehettek.

A PSG elég gyorsan megfosztotta azoktól: már a félidőig lőttek két gólt, a vége 4-1 lett, a Monaco 3-0-ás párizsi vezetésnél szépített.

Az Mbappé–Neymar–Icardi-trió első két tagja elemében volt, a francia csatár két gólt lőtt, a brazil egyet – büntetőből –, és nagy passzokat osztogatott. Pablo Sarabia is szerzett egy gólt.

Mbappé góljai nem tűntek nagynak, de ha jobban megnézzük, kijön, hogy mennyire technikás és képzett csatár: előbb jobbal, majd ballal lőtte ki hajszál pontosan a hosszú sarkot. A kapusnak esélye sem lehetett.

A PSG már említett támadóhármasa újabb három góljával már 54 találatnál jár a szezonban. A Párizs 8 ponttal vezeti a bajnokságot a Marseille előtt.

a

Rovatok