Index Vakbarát Hírportál

Látványos gólt lőtt a Lyon védője, a saját kapujába

2020. február 10., hétfő 09:28

A francia labdarúgó-bajnokság, a Ligue 1 24. fordulójának rangadóján az éllovas Paris Saint-Germain 4-2-re győzte le az Olympique Lyont, ami után a 61 pontos PSG már 12 ponttal vezet a második Olympique Marseille előtt.

Az első félidőben Angel Di Maria, majd Kylian Mbappé is bevette a Lyon kapuját. A második félidő elején, a 47. percben a Párizs a harmadik gólját is megszerezte, miután a Lyon brazil védője, Fernando Marcal olyan szerencsétlenül ért a labdához, amiből egy látványos öngól született.

Kylian Mbappé a bal szélen kiugratta Julian Draxlert, aki a kapuból kimozduló Anthony Lopes előtt még középre tudta pöccinteni a labdát, amit a tisztázni igyekvő Thiago Mendes pont Draxlernek passzolt tovább, amiből is egy nagyszerű kényszerítő lett. A német szélső még éppen az alapvonalról ismét középre passzolta a labdát, amit a lendületből érkező Marcal csatárokat idéző módon lőtt a saját kapujába, 3-0.

A Lyonnak a háromgólos hátrányból is majdnem sikerült egyenlítenie. Az 52. percben Martin Terrier góljához az is kellett, hogy Kaylor Navas hóna alatt átcsússzon a  labda, az 59. percben aztán Moussa Dembele lőtt a PSG kapujába Karl Toko Ekambi passza után, 3-2. A meccset végül Edinson Cavani döntötte el a 79. percben, 4-2. Az uruguayi csatár sérülései miatt több hónapot volt kénytelen kihagyni, és a 2. forduló (augusztus 18.) után lőtt ismét gólt a bajnokságban.

Eredmények:

Rovatok