Index Vakbarát Hírportál

Egymillliós bírságot kapott a Pécs a huligánok miatt

2020. február 14., péntek 10:36

A Pécsi Mecsek FC futballklub a horvát HNK Cibalia Vinkovci csapatával játszott felkészülési mérkőzést február elején, amikor a meccs 25. percében a helyi és a horvát szurkolók egymásnak estek. A kiérkező rendőrök végül 41 horvát és 3 magyar szurkolót fogtak el és állítottak elő. Az ügyben csoportos garázdaság és rendbontás miatt indítottak eljárást. 

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága is foglalkozott az esettel. A bizottság csütörtöki ülésén úgy határozott, hogy a Pécsnek egymillió forint pénzbüntetést kell fizetnie a rendbontás miatt. 

A Haladás és a Honvéd játékosait is büntette a bizottság. A hétközi Haladás-Honvéd Magyar Kupa-meccsen abból kerekedett balhé, hogy a honvédos Lanzafame Davide nem fogadta el az ellenfél Szekér Ádám kézfogását, miután a mérkőzésen többször is keményen ütköztek. Kisebb dulakodás alakult ki emiatt a pályán, a csapatokból többen is beszálltak a kakaskodásba. 

Az eset miatt az MLSZ Jagodics Márkot (Haladás) és Kálnoki Kis Dávidot (Honvéd) 2-2, míg Lanzafame Davide-t (Honvéd) és Szekér Ádámot (Haladás) 1-1 Magyar Kupa-meccsere tiltotta el. 

Rovatok